Miért nem "engedik" a szülők azt, hogy nyugodtan depressziós legyen a gyerekük?
Tizenhat éves vagyok, depresszióval és súlyos szorongással diagnosztizálva, de a szüleim viccet csinálnak belőle és kétségbe vonják azt, hogy az volnék ami. Kínos szituációkba kevernek, forgatják a szemüket, vagy egyszerűen elmondják a tipikus "én ezt éltem meg, mégis…" aranymondatot. Nem engedik azt, hogy ha párhuzamosabb ideig elkap a depresszió, akkor otthon maradjak hiába nem hiányzok sosem, és az osztályfőnök is tekintettel lenne rá.
Nem egyszer hallom vissza azt, miszerint a szülők nem veszik komolyan a mentális egészséget..
10-es: Ha valaki ön-és közveszélyes, akkor beutalják a pszichiátriára, akár erővel is beszállítják. Ha azt propagálod, hogy egy 16 éves embert ne lehetne néhány órára magára hagyni, akkor azt sugallod, hogy pár év múlva felnőttként se költözzön külön a szüleitől, mert mindig gyámkodni kell majd felette. Viszont egy szorongó és depressziós embernek többet kell pihennie, ha úgy érzi, kimerült, nem bír teljesíteni, maradjon otthon egy kicsit pihenni. Valószínűleg az iskolai stressz is növeli a szorongását.
Vagdosni magukat a borderline személyiségzavarosok szokták, egy sima szorongásos depresszió általában nem jár ezzel. Ha veszélyes, akkor be kell vinni a pszichiátriára, de ezzel az érveléssel, amit te előadsz, a fél országot nem lehetne egyedül hagyni, mert a szorongás és a depresszió népbetegség.
#13. A depresszió nem ok arra, hogy bárki is otthon maradjon. Attól még kutya kötelessége az embernek dolgozni vagy tanulni, hogy van egy krónikus betegsége, ami ráadásul kezelhető is.
Egyébként meg a te érveléseddel a fél ország otthon maradhatna, hiszen majdnem minden embernek van valamilyen betegsége.
14-es: Szörnyű a mentalitásod. Ráadásul semmit se tudsz a mentális betegségekről. Empátiád se nagyon van.
Inkább művelődj a pszichés betegségekről. Egy súlyos depressziós van, hogy ki se tud kelni az ágyból. Van, aki képtelen kilépni a lakása ajtaján, súlyos agorafóbiás. Ez nem akarat kérdése. Amúgy pont azzal lehet fokozni egy betegnél az öngyilkosság veszélyét, ha úgy lealázzák, mint te, lustának minősítik, mert ezzel teljesen lerombolják a maradék önbecsülését is. Ne itt okoskodj, inkább szállj magadba, művelődj a témában.
#19. Egy iskolakerülővel szerencsére nem empatizál rajtad kívül senki.
De nem ez lesz a kérdező legnagyobb problémája, hanem majd az, amikor az iskolakerülés következményeként nem fog normális munkát kapni.
Művelődnöm meg nem nekem kell, ugyanis én jártam iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!