Elmondjam a pszichiáteremnek, hogy meg akarok halni?
Úgy érzem romlik a depresszióm...
Tb-re jártam pszichológushoz de nem tud fogadni már, mert lejárt az alkalmak száma a magán meg nagyon drága. Nem látom értelmét az életnek, nem tudom kivel megbeszélni a nehézségeimet. Antidepresszánst szedek már régóta. A szorongásban segített a hangulatomon nem nagyon javított. Lehet másik gyógyszer kellene? Nem kínos elmondani a pszichiáternek a halálvágyat? Biztos hallott már ilyet de akkor is félek, mert még nem mondtam neki. Nem fog kórházba küldeni ezért? Nem szeretnék kórházba menni :(
"Nem kínos elmondani a pszichiáternek a halálvágyat?"
Nem. Azért van, hogy segítsen. De ezt csak akkor tudja megtenni, ha elmondod mi a bajod.
"Nem fog kórházba küldeni ezért?"
Amíg csak beszélsz az öngyilkosságról, nem teheti. Mármint javasolhatja, hogy menj be önként az osztályra, de akaratod ellenére csak akkor vihetnek be, ha ön- vagy közveszélyes vagy. Például megkísérelsz öngyilkosságot, de túléled. Beszélni róla és megtenni (vagy legalábbis komoly szándékkal megkísérelni) nagyon nem ugyanaz.
Mondd el neki.
De ha tényleg borderline vagy akkor ez a hangulat nagy valószínűséggel el fog múlni. Nekem is ez a taktikám, hogy mondogatom magamban, hogy nem fog sokáig tartani ez a hangulat.
Nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de nekem a ketilept nagyon sokat segített, elnyomott annyira, hogy felismerjem azokat a dolgokat amiket nem jól reagálok le és így tudtam magamon javítani. Hátulütője, hogy bazi sokat híztam és fáradt voltam tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!