Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aripiprazol (arisppa nevű...

Aripiprazol (arisppa nevű gyógyszer) milyen hatása van?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok.

Eddig riszperidont (ripedon nevű gyógyszer) szedtem, de remegtem tőle és hihetetlenül fáradt voltam, fos volt, ezért a pszichiáterem leváltja aripiprazol-ra (arisppa nevű gyógyszer).

Azt mondta az orvos, hogy elvileg ez majd segít ébren maradni mert ez élénkítő AP / antipszicho nem pedig szedáló/álmosító mint a riszperidon volt?

Akik szedtek ilyen gyógyszert, azoktól kérdezem, hogy milyen hatása van? Tényleg élénkít/segít ébren maradni?

Az álmosságom és fáradtságom annyira rossz, hogy nem tudok koncentrálni a suliban, hibát hibára halmozok, úgy érzem, hogy minden pillanatban lecsukódhat a szemem és elalszok. Illetve lesznek majd nekem szakmai alapvizsgám is május 30.-án és nem akarok úgy odamenni hogy a szörnyű álmosság miatt bukom el. Ezért alapból stimulánst akartam kapni, de a doki azt mondta, hogy attól visszajöhet a rossz/fura viselkedésem, ami annyit takar, hogy mindenkit lekakilok és a saját fejem után megyek, senkire se hallgatok stb… és ezért nem akar nekem “rendes” stimulánst adni, de én tökre azt érzem, hogy csak az tudna segíteni.

Szerintetek ez a gyógyszer majd ébren tart / elmúlik majd tőle ez a halál álmosság?

máj. 7. 12:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Éjjel nappal aludtam tőle. Nekem erősebbnek tűnt a riszperidonhoz képest.
máj. 8. 21:01
 12/19 A kérdező kommentje:

Az komoly mert nekem inkább ilyen “felpörgetett” állapotot okoz, kevésbé vagyok álmos tőle, a nagy álmosságomat elviszi.

Furcsa, hogy mindenkire másképp hat ugyanaz a hatóanyag.

máj. 8. 22:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 2 hétig bírta szedni a fél tablettát.

Iskolában alig tudott megülni a helyén, zuhanásérzete volt.

Aludni sem tudott tőle.

máj. 9. 05:40
 14/19 A kérdező kommentje:
Jesszus az nem kellemes sajnálom:-(((
máj. 11. 16:37
 15/19 anonim ***** válasza:
Te hogy bírod?
máj. 11. 17:03
 16/19 A kérdező kommentje:
Én eddig jól, kevésbé vagyok álmos tőle mint ezelőtt, egy nagyon picit mintha éberebb lennék, meg van mozgáskényszerem, de ehhez már hozzászoktam (amióta antipszichon vagyok folyton mozgáskényszerem van)
máj. 12. 14:08
 17/19 anonim ***** válasza:
És mire szeded ezeket a csodaszereket,azt szabad tudni?
máj. 14. 20:11
 18/19 A kérdező kommentje:
“Borderline személyiségzavarra hajazó serdülőkori emocionális zavar” van a papíromon😭😭😭💀💀💀
máj. 14. 21:55
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülök, hogy írtatok a gyógyszerről, kevés helyen találtam magyar véleményeket.
máj. 15. 06:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!