Aripiprazol (arisppa nevű gyógyszer) milyen hatása van?
17 éves vagyok.
Eddig riszperidont (ripedon nevű gyógyszer) szedtem, de remegtem tőle és hihetetlenül fáradt voltam, fos volt, ezért a pszichiáterem leváltja aripiprazol-ra (arisppa nevű gyógyszer).
Azt mondta az orvos, hogy elvileg ez majd segít ébren maradni mert ez élénkítő AP / antipszicho nem pedig szedáló/álmosító mint a riszperidon volt?
Akik szedtek ilyen gyógyszert, azoktól kérdezem, hogy milyen hatása van? Tényleg élénkít/segít ébren maradni?
Az álmosságom és fáradtságom annyira rossz, hogy nem tudok koncentrálni a suliban, hibát hibára halmozok, úgy érzem, hogy minden pillanatban lecsukódhat a szemem és elalszok. Illetve lesznek majd nekem szakmai alapvizsgám is május 30.-án és nem akarok úgy odamenni hogy a szörnyű álmosság miatt bukom el. Ezért alapból stimulánst akartam kapni, de a doki azt mondta, hogy attól visszajöhet a rossz/fura viselkedésem, ami annyit takar, hogy mindenkit lekakilok és a saját fejem után megyek, senkire se hallgatok stb… és ezért nem akar nekem “rendes” stimulánst adni, de én tökre azt érzem, hogy csak az tudna segíteni.
Szerintetek ez a gyógyszer majd ébren tart / elmúlik majd tőle ez a halál álmosság?
Akatízia az nem új nekem, riszperidontól is volt nekem. 😂
Majd nemsokára kirpóbálom pár napon belül ezt az új gyógyszert.
#6 sajnálom.
Azóta lett valami másik gyógyszered?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!