Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline lennék?

Borderline lennék?

Figyelt kérdés

Már elég régóta gondolkozok ezen, és szinte minden tünet stimmel. Édesanyám több évig egy vélhetően nárcisztikus férfivel élt együtt, aki teljesen megkeserítette mindkettőnk életét, ő pedig erőteljesen kódependens személyiségjegyekkel rendelkezik, ezt meg is mondja magáról. Emellett kiskoromban többször voltam bántalmazva, egyszer szexuálisan is. A tinédzserkorom sem volt túl jó, de annyira nem történt semmi különös, de voltak néha öngyilkos gondolataim, és már akkor is nagyon szorongtam. Viszont 17-18 éves korom között kezdődtek el ezek a dolgok leginkább. Ha valami kis dolog történik velem, egyszerűen összezuhanok, önkívületi állapotba kerülök, és teljesen impulzívan cselekedek, mert olyankor annyira megbénít a fájdalom. Később pedig lenyugodok, és mintha semmi nem történt, úgy viselkedek. Ilyenkor akár azt is el tudnám képzelni, hogy megölök embert, annyira dühös vagyok. Ezt annyira nem tudtam már elviselni, hogy elkezdtem nyugtatókat szedni, először csak akkor amikor nem tudtam magam lenyugtatni, aztán már egy idő után mindennap szedtem őket, és előkerültek az ópioidok is. Egyszerűen nem tudtam leállni, és 17 évesen drogfüggő lettem, majd elhatároztam, hogy magamtól kijövök ebből az állapotból, de azóta visszatértek ezek a dührohamok, és hangos kikelések mikor ideges vagy szomorú vagyok. Emellett még más tüneteim is vannak, amelyek megegyeznénel ezzel a kórképpel. Pl.: vágdosom magam, persze, ezt is impulzívitásból és utána megbánom. Egy ideje enyhültek a szuicid gondolatok, de még mindig gondolok az öngyilkosságra, elég sokszor. Egyszer meg is próbáltam már véget vetni az életemnek. Folyamatosan változtatom a külsőmet, a személyiségemet, és egyszerűen azt érzem, mintha legbelül üres lennék.

18/L

2024. ápr. 19. 15:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem 9! Eleg legyen! Te sem diagnosztizalhatsz, amig nem szerzel legalabb egy pszichologus diplomat... laikuskent barki kepes evekig onkepezni magat ezekbol, nemcsak te, de az meg nem ad jogositvanyt. El vagy szallva magadtol, nem is kicsit. Szallj le a foldre. Es ne dicsekedj, nem erdekel... en is evek ota foglalkozom szemelyisegzavarokkal, anyam miatt. Szallj le a magas lorol es gyakorolj szerenyseget! Ne legyen ekkora az arcod.
2024. máj. 7. 09:14
 12/19 anonim ***** válasza:

11-es, de de igen, sőt csak mondom, hogy a gyógyszeres kezelésről is többet tudok, mint néhány pszichiáter. És rengeteg betegnek is tudtam így segíteni. Velem töltettek IQ tesztet is, ami alapján kiderült, hogy baromi magas. Az meg azt eredményezi, hogy jobban látom az összefüggéseket. Emellett sokat olvastam neurológiai szakkönyveket is, így az agyműködésről is elég sokat tudok.

Te szállj le a földre inkább, mert ez az abszolút nem empatikus hozzáállásod emberekhez, többek között azt eredményezi, hogy stigmatizálást érezhetnek. Ami ugye nyilvánvalóan sokat tud ártani egy beteg állapotán.

Ja és mellesleg, a pszichológusi diploma ide nem is elég, ezzel a klinikai pszichológus foglalkozik, de legalább tudd már, hogy mit beszélsz. Ha pedig nem tudod, ne szólj hozzá témákhoz.

2024. máj. 7. 12:55
 13/19 anonim ***** válasza:
A klinikai pszichologus is szerzett pszichologus diplomat...ha olyan nagas IQ-d volna, ahogy allitod narcisztikuskam, akkor ezt is atlatnad. Ha neked tenyleg olyan magas az IQ-d, akko4 siman elvegezned azt is levelezon.
2024. máj. 7. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:
U.i.: az, hogy magadrol mit gondolsz, az egy dolog, de ezt igazolni kell a tarsadalom fele is es ez nem bemondasra megy... Einstein is letett valamit az asztalra, mielott az egesz vilag elismerte zseninek. Nyilvan meg van az oka, hogy meg diplomad sincs... de sztem meg erettsegid sem. Azok a prolik szoktak ennyire bekepzeltek lenni.
2024. máj. 7. 13:00
 15/19 anonim ***** válasza:

Ki mondta hogy nem szerzett? De sima pszichológiai diplomával nem diagnosztizálják személyiségzavarokat és ezt nem is tanulják. Az még mindig a KLINIKAI pszichológus. Szóval itt megint te írsz hülyeséget 😂 ez olyan mint a rovar és bogár kapcsolata. Sikerült ismét beégetned magad.

Illetve még mindig nem nárcisztikus vagyok, 18/18-as Borderline személyiségzavarom van. Hivatalos papírral. A nárcizmus skáláját pedig nem is érintem egyáltalán.

Három egyetemet már nem tudok elvégezni állami által támogatva, magam költségén meg nem fizetem ki. Egyébként igen, biztos el tudnám, mert van barátom, aki pszichiáternek tanul, neki is sokat szoktam segíteni. 😂

2024. máj. 7. 13:04
 16/19 anonim ***** válasza:
U.I: értő olvasás. “Töltettek”, ergo papírom van róla, ahogy a személyiségzavarról is.
2024. máj. 7. 13:06
 17/19 anonim ***** válasza:

Itt még mindig az a probléma, hogy úgy szólsz hozzá témához és jelented ki, hogy nem ez a baja, hogy nem is értesz hozzá. Szakirodalmat sem olvastál róla, nem is ismered a jellemző vonásokat. Közben meg azt gondolod, hogy intelligens vagy.

Rólam kijelented, hogy nárcisztikus vagyok, azért, mert nem bírod elfogadni a kritikát és hogy egy jóval okosabb és tanultabb ember kioktat olyan témában, amihez nem értesz.

A kérdezőnek sem segítettél csak kötözködtél, amitől nyilván ideges lettem. (Borderline tulajdonság-> düh, impulzív viselkedés).

Ha nincs benned empátia és nem is értesz a témához minek kommentelsz?

2024. máj. 7. 13:13
 18/19 anonim ***** válasza:

Egy 30-40-es munkanélküli pedomaci vagy.

Különösen, ha borderline is vagy, eltiprod a másikat és nem segítesz.

Persze most még megy a beetetés, hogy privátba tudsz segíteni ...

2024. máj. 7. 13:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Na az analitikus kicsit mellélőtt 😂 27 éves nő, jó munkahellyel megfelelő egzisztenciával. És igen, tudok segíteni.

Te vagy itt az egyetlen, aki nem segít.

2024. máj. 7. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!