Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline lennék?

Borderline lennék?

Figyelt kérdés
A családom sokszor azzal piszkal hogy személyiségzavaros vagyok. Sokszor vagyok rájuk mérges, de akkor mikor csunyán szólnak hozzám. Csak úgy ok nélkül nem. Voltam már pszichiáternél és sima depressziot állapított meg nálam. Amúgy a túlérzékenység is jellemző rám, ha megbantanak nagyon a szívemre veszem, és sírni is szoktam valamikor. Törni, zúzni nem szoktam, és magamat se bántottam még. Bár önbizalmam az egyáltalán nincs. Sose voltak magatartásbeli problemaim, még a tanárok szerint is túl jó gyerek voltam.
2021. okt. 23. 00:11
 1/6 A kérdező kommentje:
Sokszor van olyan erzésem is, hogy utálom magam.
2021. okt. 23. 00:14
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
A családod nem ért a diagnosztizàláshoz , ellentétben a pszichiáterrel ;)
2021. okt. 23. 02:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mint borderline, azért ezt nem látom annak, de ha nagyon akarod, menj el egy olyan pszichológushoz, aki ért hozzá, tesztek és elbeszélgetés alapján majd megmondja. Egyébként “csak” egy sima depressziót is érdemes kezelni, de akár egy önbizalomhiányt is. Nem kell ehhez súlyos személyiségzavar.
2021. okt. 23. 09:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez a borderline hogy jött egyáltalán?

A leírás alapján semmi nem utal rá.

2021. okt. 23. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tűnsz annak. Egy borderline-os viselkedésnek sokszor nincsenek is külső jegyei, viszont belül borzasztó szenvedést élünk meg. Mindenesetre ne hallgass a családodra. Egyrészt nemcsak egyféle személyiségzavar létezik, hanem rengeteg, másfelől ha ki is derülne rólad valami, b-szogatással nem javítanak az állapotodon…
2021. okt. 23. 10:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Voltam pszichológusnál is, töltetett ki velem tesztet, ő is depressziósnak ítélt meg.
2021. okt. 23. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!