Kóros álmodozás melyik mentális betegség tünete?
A lustaságè!
Mert nem az álmodozással van a gond ,hanem azzal ha egy lèpèst se tesz semmièr!
Nem feltetlen mentalis betegseg.
A hashtagen latom, ismered a maladaptiv szot, na ez egy elkerulo maladaptiv semamod. Eltavolodott vedelmezo, vagy valamelyik hasonlo (sematerapias kifejezes). Magyarul egy alomvilagba menekulsz, mert a valosaggal valami bajod van. Ez mindig valami gyerekkori trauma/tortenes/banasmod kovetkezmenye.
Pszichologus tud segiteni, persze csak ha odateszed magad.
Ezt igy meg nem hallottam, hogy ezzel indulna a depresszio. Oke,nem vagyok szakember, csak kivancsi, sokat olvaso laikus, meg ex-depresszios
Oh, sajnalom.
Jarsz terapiaba? Ott nem tudod megbeszelni ezt?
Járok
De egyszerűen nem értem miért van, és amiről álmodozom annak a miértjét sem értem
Már kiskorom óta csinálom 8 évesen arról álmodoztam hogy más az anyám mint aki egy szerető anyukáról álmodoztam
De akkor még csak hintázásközben
Általános iskolaban a helyszín az álmodozásaimban az osztályom volt de nem pont úgy olyam mint a valóságban
A falak elmosodtak a padok ott voltak az emberek guvadt szemekkel néztek rám és csodáltak
De eközben a valóságban előre hátra dülöngéltem az ágyamon és úgy álmozdtam
A mostani helyszín a munkahelyem ott is egy terem ahol mindenki engem néz és csodál
Ott is mindenki szemmekkel néz és csodál az álmodozásaimban
A valóság pedig fel alá járok ugrálok és zenét hallgatok
Szoktam álmodozni szerelemről arról hogy vannak barátaim vagy hogy híres vagyok és mindenki rajong értem
De úgy kell elképzelni mint amikor egy normális ember a vonaton néz ki az ablakon és álmodozik
Csak nekem furább
Ezt azért írtam hogy nehogy valaki megkérdezze hogy ez hallucináció nem az mert nem látom és nem is hiszem el és hangokat sem hallok
Hangulat zavarom van mánia és depresszió vagy kevert állapot
De az ilyen ön magasztoló álmodozások meglátszódnak a személyiségemen is
Nem biztos, hogy mas nem almodozik ugyanerrol. Igy leirva annyira nem gaz, es ja, orulj, hogy nem paranoia vagy hallucinacio.
De ha emiatt nem tudsz reszt venni a sajat eletedben, meg ahogy irod, hogy meglatszodik a szemelyisegeden - ezt mindenkepp be kene vinned a terapiara.
En allandoan mondom a terapeutamnak meg amikor szoba jon hogy miert nem csinalom ezt meg azt akkor azt mondja hogy tevekenysegek kozben is tudok almodozni ez nem igy van
Ez egy védekező mechanizmus akkor jon elo ha valami trigger er pl ha social median latom hogy a volt osztalytarsaimnak milyen jonak tuno elete van buliznak barataik vannak stb es valoszinuleg tenyleg jobb is akkor erzem a kesztetest hogy felvegyem a fejhallgatom zenet hallgassak es jarkaljak a szobamban almodozzak
De munka kozben nem jon elo
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!