Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Erős szociális fóbiával...

Erős szociális fóbiával lehetséges,hogy emberek közt dolgozzak ?

Figyelt kérdés
Állando megfelelési kényszerem van és nem tudok ismerkedni,beszélgetni,mert attól félek,hogy nem felelek meg a másiknak. Az van bennem mindig,hogy elrontok valamit ha dolgozok meg,hogy engem néznek,kiröhögnek,lenéznek ,kiközösítenek. Szeretnék dolgozni,de félek,hogy nem tudom megcsinálni amit rám bíznak. Nem sok mindenhez értek. Voltam biztonsági őr elég sok helyen,de azt már nem akarom csinálni,mert egyedül se jó lenni hosszútávon,de viszont emberek közt meg szorongok. Most el akarok menni gyárba dolgozni. Érdemes megpróbálnom ezzel a betegséggel ?
febr. 8. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Én is ezzel a problémával küzdök, és szerintem mindenképpen érdekes megpróbálni. Én is küzdöttem/küzdök ilyen érzésekkel. Ha megszokod a környezetet egyértelműen könnyebb minden. A gyárban meg be kell tanítaniuk, és ne aggódj a kollégák nagyrészt segítőkészek. Ha nem tudsz valamit nyugodtan odamehetsz a feletteshez a kollégákhoz és segítenek.

Amúgy ajánlom a pszichológus felkeresését is. Ő tud segíteni.

febr. 8. 18:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Menj inkább home office munkakörbe.
febr. 8. 21:26
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Valamilyen szinten mindenhol kell érintkezni emberekkel. A gyár talán azért jó, mert ha mag van a rutin, az már adni fog egy biztonság érzetet és idővel kicsit múlik a szorongás
febr. 8. 23:22
 4/6 anonim ***** válasza:
23%

Ezt nem nevezném erős szociális fóbiának.

Annak sokkal durvább testi tünetei vannak.

Ez csak megfelelési kényszer, ami, fejben dől el.

Egy erős szociális fóbiás nem érzi jól magát emberek között, nem csak a munkavégzésre terjed ki, hanem hétköznapi dolgokra is.

Amúgy ha ennyire görcsös valaki, idővel úgy is a munka rovására megy, vagy nem lesz szimpi, kiutálják.

Szerintem egy szociális fóbiásnak a legjobb, ha nem dolgozik csoportban, mert sokáig nem fogja bírni.

febr. 9. 03:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon érzékeny is vagyok minden kritikára,beszólásra. Túlreagálok mindent.
febr. 9. 15:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Én nálam is volt hasonló, de ezeket fejben le lehet küzdeni, azt mondod, hogy nem érdekel más véleménye, persze idő mire tényleg úgy is érzed, és nem csak mondogatod magadnak.

Ez egy folyamat.

Nálam viszont durvább, mert nem tudok idegen helyen wcre menni, zavar, hogy emberek mászkálnak az ajtó előtt, a hangok, stb.

Az, hogy várnak rám, és ha nem megyek ki, akkor mit gondolnak, hogy direkt nem akarok dolgozni.

Ez már sokkal nehezebb, mert nem csak annyi, hogy letojom, amit mond valaki, hanem fizikálisan rosszul leszek, ha nem tudok pisilni, és idővel csak nagyobb lesz a nyomás, pánikká is alakulhat, hogy valami baj történhet emiatt.

Én ezt hívnám súlyosnak.

febr. 9. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!