Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Már 2 éve ,hogy nem dolgozok...

Már 2 éve ,hogy nem dolgozok a szociális fóbiám miatt,képtelen vagyok emberek közt lenni. Mit csináljak ?

Figyelt kérdés
Szedek antideprenszánst is és terápiára is járok,de hiába. Rettenetesen szorongok és zavarba vagyok emberek közt. Már szégyelem magam az ismerősök miatt hogy elìtélnek ez miatt. Nagyon érzékeny is vagyok lelkileg. Aki ilyen helyzetbe van vagy volt mit tanácsol ? Mit csináljak ?
jan. 13. 23:56
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Valahogy erőt kell majd venned magadon.

Az emberek nem bántanak. Vannak kifejezetten kedvesek is. Én mindig úgy megyek mindenhova, hogy rájuk zúdítok egy nagy adag mosolyt, és ha beszélünk is, akkor egy nagy zsák kedvességet.

Hidd el, visszakapod. Én is vissza szoktam kapni.

De ha valaki nagyon bezár, azzal tapintatos és rövid vagyok. Nem kínzom.

Neked is elég egyelőre pár rövid idő az emberek közt, hogy szokjad. Utána rá fogsz jönni, hogy nem harapnak 😊

Azt tudod, hogy mikor alakult kis, és miért? Hiszen te sem így születtél.

jan. 14. 00:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs miért alakult ki de már kb 20 éve és egyre rosszabb. Most 40 vagyok.
jan. 14. 00:19
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
És miből tartod fenn magad 2 éve? (lehet hogy akkor abba az irányba kéne mozdulni).
jan. 14. 00:25
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Próbáld ki, amit írtam. Tudom, könnyű mondani... nem, nem azért írtam. Tudom, hogy baromi nehéz. De menni fog, mert te pontosan ugyanannyit érsz, mint mások. Semmivel se kevesebbet!
jan. 14. 00:26
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Szorongásoldót nem szedsz? Mondod az orvosnak, hogy nem tudsz dolgozni? Miből élsz? Az az érzésem, hogy amíg eltartanak, addig nem is lesz motivációd arra, hogy dolgozz. A változtatást neked kell meglépni, tudván, hogy az emberek nem harapnak. A terápiának működnie kéne. Mi történik azokon az alkalmakon? Egyáltalán nem hagyod, hogy a pszichológus hasson rád?
jan. 14. 00:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

én 37 vagyok és hasonló állapotban, mostanában rosszabbodott is a helyzet.

Én nem szedek semmit. Régen rávettek, hogy szedjek Xanaxot, de rövid idő múlva abbahagytam, mert semmit sem használt, sőt.

Senkihez sem tudok fordulni segítségért vagy tanácsért.

Szívesen beszélgetnék, ha gondolod írj privit, vagy írok én.

jan. 14. 00:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Szia 6os. Írj bátran. Beszélgethetünk
jan. 14. 04:21
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Csak tudnám, hogy az ilyen emberek miből élnek meg... 😓
jan. 14. 07:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a mamahotelből...

Neked meg, kérdező, muszáj átlépned az árnyékodat, belenézni a félelmed szemébe, hiszen ez a boldogság egyik kulcsa.

Amúgy a terápián kérdezted ezt már?

Mindenki tök hasznosat válaszolt előttem, érdemes válaszolnod a kérdéseinkre, hogy segíteni tudjunk.

jan. 27. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!