Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongással, szociális...

Szorongással, szociális fóbiával küzdő emberként, hogyan győzzem le félelmemet egy telefonhívással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Rapid megoldásra, vagy megnyugatató érvekre, szavakra lenne szükségem. Megrendeltem egy szolgáltatást, kitöltöttem az űrlapot, beszéltem az emberrel. Ünnepek közt kellett volna felhívnom időpontegyeztetés miatt (a szolgáltatáshoz), de kiderült, hogy be kell fizetnem egy nagyobb összeget a NAV-nak, îgy minden más ugrik. A megrendelt szolgáltatás is. 5 napja gyűjtöm az erőt, a bátorságot ahhoz, hogy felhívjam az illetőt és megmondjam neki, hogy a 99%-ban lezsírozott üzletünket mégse kérem, legalábbis szeretném elnapoltatni nyárra, mert pénzt kell gyűjtenem. Félek, hogy megharagszik, félek, hogy feltesz valami fekete listára, így a későbbiekben el fognak utasítani, amikor újra jelentkezem. Félek, hogy azt hiszi, hazudok és eleve megbízhatatlan tart majd és attól is, ahogy ezt meghallom az illető hanglejtésén. Tudom, ez az egész őrültségnek hangzik egy normális ember számára, de én nem tudok szabadulni ezektől az érzésektől., nagyon félek! Megoldhatatlannak érzem az egészet. Van valakinek ötlete, hogyan vegyem rá magam, hogy megejtsem a telefonhívást? Nagyon fontos lenne!
tegnapelőtt 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig lejegyzetelem egy lapra szóról-szóra, hogy mit fogok mondani. Az esetleges válaszokat vagy kérdéseket is kitalálom, így azokra is tudok majd mit mondani.
tegnapelőtt 16:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is összeszedtem, leírtam, hogy mit akarok mondani, de a félelmem megmaradt attól sajnos. Borzalmas..
tegnapelőtt 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mitől félned. Ha hivatalosan még lemondható a szolgáltatás, akkor semmi félnivalód. Ha már a szolgáltató előkészült, mondjuk betervezte egy napra, ebereket szerzett a munkára, vagy alapanyagot vett, akkor már kellemetlen lehet egy ilyen beszélgetés.

Ha nem írtál alá semmit, akkor simán visszamondhatod. Nem várt esemény miatt most nem tudod megvenni a szolgáltatást. Ennyi. Nem fogja leharapni a fejedet.

Ha tudnád hányan mondanak vissza dolgokat, el se hinnéd.

tegnapelőtt 17:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves harmadik! Köszönöm, hogy ilyen szögből is rávilágítottál a problémámra, már kicsit jobban is érzem magam. Ezt fogom olvasgatni, mielőtt felhívom! Igen, az a probléma, amit írtál, ő már előkészült mindennel abban a tudatban, hogy meló lesz. Azért is érzem magam rosszul, de miközben halogatok, napról napra rosszabb, mert tudom, már rég hívnom kellett volna. Minden nap elteszem másnapra a dolgot, az idő meg csak telik, annál kínosabb lesz megmondani.
tegnapelőtt 17:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Félni szabad, telefonálni viszont muszáj, mert készülnek rá, és minél később hívod, annál rosszabb.
tegnapelőtt 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez bizony kellemetlen.

Én is nemrég kerültem hasonló helyzetbe, de én átadtam apámnak a feladatot😂😂

Egyébként én bátran telefonálok, bárkit felhívok, de ezt a nőt, akivel elintézni valóm lett volna, nem akartam. Igazából egy hárpia gonosz boszorkány ez a nő ráadásul olyan hangon beszélt velem, hogy csak na... Szóval ezt én is skippeltem, de persze könnyű kívülállóknak beszélnie.

Igazából bárkinek közbejöhet valami, szóval ez azért nem ritka.

Max hitelt tudnál felvenni, de inkább vállalj be egy kellemetlen telefonbeszélgetést.

Legyél határozott, próbáld meg te irányítani a beszélgetést! Kezdd a lényeggel és ne magyarázd túl a dolgot. És azt midenképp mondd el, hogy a közeljövőben számítasz rájuk!

3 voltam.

tegnapelőtt 17:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Én is átadnám szívesen, ha lenne kinek, de nincsen. Pedig mennyivel könnyebb lenne.. Na mindegy, holnapra most már aztán összeszedem magam! (remélem) A gondolat mindenestre megnyugtat, hogy mások is visszamondták már.
tegnapelőtt 18:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Biztos nem az első leszel, aki visszamond valamit. vissmajor bárkinél lehet.
tegnapelőtt 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!