Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kóros álmodozás melyik mentáli...

Kóros álmodozás melyik mentális betegség tünete?

Figyelt kérdés

#maladaptíválmodozás
2024. márc. 30. 16:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igen az álmodozás az egy önálló probléma nemolyan rég ismerték el mint mentális zavar a maladaptív álmodozást de gondolom ezt te is tudod.

Én nekem is problémám volt ezzel és kiskorom óta jelen volt az életemben napi órákat is eltudtam tölteni ilyen álomvilágban és nagyon elborult volt már a helyzet mert nem láttam el a mindennapi tevékenységeimet magamat is elhanyagoltam és teljesen eltávolodtam a valóságtól.

Ez általában azért van mert menekülni akarsz a valóságból vagy traumák végett vagy nemvagy megelégedve az életeddel magaddal és ezt ott éled ki.

És ez nem olyan mint mikor valaki fantáziálgat meg hasonlók mert az normális ez viszonz tényleg egy mentális zavar és elég rendesen megtudja keseríteni az életed.

Ezt abba kell hagyni nekem ment segítség nélkül is én nem engedem magamnak egy percig sem hogy álmodozzak még elalvás előtt sem mindig próbálok jelen lenni és a valóságra a mindennapi életemre fókuszálni.

aug. 20. 11:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Még annyi hogy ezt össze lehet keverni a disszociációval ami egy másfajta probléma de az is tudja ezt produkálni.

Minden esetre ha tisztában vagy vele hogy az csak a képzeleted szüleménye tehát nem haluzol akkor nem feltétlen kell ehhez szakember. Neked kell első sorban változtatni az életeden és lehetőleg nem a múltban élni koncentrálj arra hogy most mivan és ha nem vagy megelégedve vele tegyél lépéseket hogy később jobbra forduljon a helyzeted.

És hogy tényleg légy jelen fejben ne kalandozz el próbáld elterelni a figyelmed foglald el magad és arra fókuszálj mindig amit éppen csinálsz vagy ami történik körülötted.

aug. 20. 11:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!