Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elcsusztem a jövőm? 18f

Elcsusztem a jövőm? 18f

Figyelt kérdés

Nos ott tartok hogy mára teljesen depresszióba estem, nincs semmire sem motivációm, elment az életkedvem mindentől de a fő problémám az hogy teljesen lebutultam!!!!

Ennek az egyik fő oka hogy egy teljesen roncs alacsony oktatási minőségű szakiskolát választottam, ahol az elmúlt 3 évben teljesen lebutultam és még a maradék agysejtem is elpazaroltam.

Villanyszerelőnek tanulok ez alatt a 3 év alatt szinte semmit sem tanultam meg a teóriából az iskolában, teljes mértékben úgy bánntak/bánnak velem a tanárok mint egy fogyatékossal,szinte tojnak ránk ha én itthon nem foglalkoztam volna a tanuló szakmámmal, akkor én még az alapokat se tudnám..

Mit tegyek, mert kezdek megőrülni és durv depresszióba esni.

A fogalmazásomért elnézést, mivel jelenleg annyira kiégtem hogy mentálisan kezdek leépülni..

2024. márc. 8. 19:08
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
Igen (ig pszichopata vagyok)
2024. márc. 14. 06:36
 12/41 anonim ***** válasza:
Egyébként meg, szó szerint is, ha többet foglalkoznál a pöcsöddel ebben a korban, mint amennyit ilyen hülyeségeken agyalsz, jobban járnál.
2024. márc. 14. 08:27
 13/41 A kérdező kommentje:
12,es nincs már vágyam az intimitásra, engem csakis a pénz és a siker erdekel leszarok minden mast
2024. márc. 14. 19:24
 14/41 A kérdező kommentje:

Jah meg valamilyen szinten ahogy veszem észre magamon hogy kezd kialakulni nálam a demencia, persze ezt komolyan mondom!

A kognitiv késségeim annyira durván romlanak idő haladásával hogy már totál életképtelen vagyok, de mindezt próbálom magamon takarni és a társadalomhoz adaptálódni viszont a probléma akkor van mikor mással kell komunikálnom ekkor a legrosszabb hogy netán kiderül vagy kiolvassa belőlem hogy mekkora szenvedéseim vannak és milyen negativ önpusztito mentalitásom van és ettől rettegek.

Meg a beszéd és a komunikációs késséegeim miatt érzem és sejtem hogy fogyatékosnak néznek ezért is csak ritkán kezdeményezem beszélgetést kezdeményezni akárkivel, sőt durván szociálisan is izolálom magam és szenvedve elvagyok a kis világomban, viszont kezdem érzékelni hogy igy agyilag kezdek durván leépülni mert nemmüködnek rendesen a kognitiv késségeim attól rettegek hogy munkanéküli leszek vagy neméretségizek le vagy mégjobban hogy demenciám vagy átlag alatti IQm van.

Olyan mennyiségü szorongást élek át napi szinten, mint amennyit egy átlagos ember egy egész hónap alatt szerez.

Anyám strokeos volt 2x is vagyis egy totál nálam durvább agyhalott és mivel egy ilyen emberrel nőttem fel, akinek semmi keresnivalója nem lenne a normális emberek közt, mivel hozzájárulnak a következő tünetek:paranoia, nárcisztikikus viselkedés(manipuláció, érzelmi terror, kihasználás, becsapás), régebben fenyegető megnyivánulás("ha én az adott dolgot nem teszem meg akkor öngyilkos lesz").

A fő probléma vele hogy agyilag ő a fő oka annak amiért igy lebutultam és az orvosoké amiért engedték hogy ilyen ember neveljen, sőt egyátalán nem nevelt hanem elkényeztetett és méginkább életképtelen lettem.

2024. márc. 14. 20:09
 15/41 anonim ***** válasza:

Az aktuális helyzeted értékelése befolyásolja a magadról alkotott képet is. Egyfajta alternatív valóságot építesz magadban. Valószínű, hogy túlzás, amit a leépülésedről gondolsz. Sok dolgot be tudunk képzelni magunkat, az agyunk hihetetlen dolgokra képes.

Azt sem gondolnám, hogy összességében sokkal életképtelenebb lennél, mint mások. Valamiben gyengébb vagy, valamiben erősebb.

Kicsit jobban kéne bízni magadban. Mi baj lehet belőle? Biztos, hogy nem érsz el többet, mint amit magadból kinézel – de minden bizonnyal több van benned.

"Ha nincs önbizalmad, kétszer is vesztettél. Ha van önbizalmad, már akkor nyertél, mikor még el sem indultál."

2024. márc. 14. 21:16
 16/41 anonim ***** válasza:
Keress olyan barátokat akik támogatnak, nem pedig lehúznak
2024. márc. 15. 10:59
 17/41 A kérdező kommentje:

16os, sajnos ilyen mentális állapotban totál képtelen vagyok szocializálódni, sőt nincs is rá annyira vágyam visszont ezzel gátlom saját a komunikációs késségeim fejlesztésében ami hatalmas probléma mivel ezek a késségek az esetemben nagyon alapszinten vannak és sokszor szinte fáj hogy nemtudom kifejezni a gondolataim és érzéseim ahogyan azt egy "épp" ember tudja.

Visszont félek orvoshoz menni megint mivel tartok hogy megint össze-vissza diagnosztizál, ezzel ront az álapotomon, méginkább elbutit a felirt gyógyszereivel, munkaképtelenné vagyis méginkább életképtelenné tesz...

Abban az esetben hogy nem megyek orvoshoz akkor pedig a helyzetem csak rosszabulhat ami megint totál életképtelenné tesz és munkanékülivé válnék...

2024. márc. 15. 19:37
 18/41 A kérdező kommentje:
összefoglalva nagyon kockázatos lenne "kilépnem a konfortzónámból" mivel megvan az eséllye hogy méginkább ront a helyzetemen, visszont ha nem teszem meg akkor ugyanez fog megtörténni, de lehet mindez csak hosszadalmasan..
2024. márc. 15. 19:39
 19/41 anonim ***** válasza:

"nemtudom kifejezni a gondolataim és érzéseim ahogyan azt egy "épp" ember tudja"

Ne hülyéskedj már, átlag feletti módon fogalmazod meg, amiket ide leírsz.

"Abban az esetben hogy nem megyek orvoshoz akkor pedig a helyzetem csak rosszabulhat ami megint totál életképtelenné tesz és munkanékülivé válnék"

Na az ilyen és ehhez hasonló agyalásokat hagyd most abba. Tedd a dolgod: tanulás, házimunka stb. A maradék időben kapcsolódj ki. Ne görcsölj már ezeken a dolgokon, úgysem lesz jobb, csak rosszabb, ha belelovalod magad!

2024. márc. 15. 19:47
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most mit varsz tolunk, hogy segitsunk ha folyton a kifogasokat keresed, ez eze nem jo, az aze nem jo, hogy akarsz magadon segiteni??
2024. márc. 16. 08:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!