Sziasztok, 20 éves lány vagyok. Több mint egy hónapja a suliban ülve rám tört egy nagyon kellemetlen érzés (izzadt a tenyerem, egy kicsit elkékültek a kezeim, szédültem, hányingerem volt, erősen dobogott a szívem) és ki kellett jöjjek az óráról. Hazajöttem, de még itthon is éreztem, folytonos kényszeres ásításom volt meg szédültem. Másnap is bennem volt a kellemetlen érzés ami tovább feszítette a dolgot... napról napra egyre csak rosszabb lett... Sürgősségi lett a vége, szapora szívverés, 146os volt a pulzusom, hánytam, szédültem (ugye bár szinte ugyanazok a tünetek). Csináltak Ekg-t nem találtak semmit, volt vérvétel ott sem volt semmi. Úgyhogy hazaküldtek. 2 nap múlva jelentkeztem a háziorvosnál aki elküldött megint vérvételre, kardiológiára de minden negatív. A kardiológián néztek ultrahangot de ott se volt semmi teljesen rendben van a szívem, de folyton mellé ütéseim vannak amire azt mondta az orvos hogy jóindulatú szívritmuszavar nem kell tőle megijedni. Tudom, hogy ez mind-mind a stressz miatt alakult ki de egyszerűen nem tudom kezelni. Nem tudok se bemenni suliba se sehova...úgy érzem össze nyom a semmi... Járt már valaki hasonló cipőben?
Sajnálom. Nehéz lehet neked is. Mikor a kórházban kaptál nyugtatót az segített pár órára legalább?
Nekem is hol remegés van, heves szívdobogás, sokáig a hátam fájt meg a mellkasom iszonyúan. Most meg ez a nehéz érzés ami a mellkasomon van.. Néha már azt érzem megőrülök :(. Van ebből kiút ugye?
Van egy kislányom, nagyon szeretem és nem akarok neki rosszat :(
2024. febr. 26. 20:35
22/32 A kérdező kommentje:
Hát nekem csak annyit hatott, hogy a testem megnyugodott de a fejem nem.
Biztosan van belőle kiút csak még nem találtuk meg.
Nálam is sajnos kihat a családomra is és én sem szeretnék nekik ártani ezzel.
2024. febr. 26. 20:57
23/32 anonim válasza:
Szia. Hogy vagy?
2024. febr. 29. 18:24
24/32 anonim válasza:
Érdekes mikor egy csajnál van ilyesmi mindenkit érdekel, mikor egy csávóval történik még el is küldik az anyjába xd
2024. febr. 29. 19:08
25/32 A kérdező kommentje:
Szia, változó, néha jobban néha rosszabbul. Ma már túl lettem a 24 órás Holter vizsgálaton is ahol találtak egy kis extrasystolét meg pár nagyobb dobbanást/kihagyást de már biztos hogy pánikbetegség meg szorongás/stressz áll a háttérben mert a diagnózis is az lett hogy pszichiátriai kivizsgálás, pánikroham kezelése.
5 nap múlva megyek pszichiáterhez és remélem, hogy hamar túllendülök a helyzeten mert nagyon rottyon vagyok már.
Köszönöm az érdeklődést!
2024. febr. 29. 20:06
26/32 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom, én csak felraktam egy kérdést hogy hátha volt/van hasonló helyzetben.
2024. febr. 29. 20:07
27/32 anonim válasza:
5/26 durva,de mintha az én sztorimat olvastam volna,én is azt csináltam,hogy amitől féltem szembementem vele.Én generálom,én tüntetem el.LEgjobb hozzáállás.És sajnos nekem is nehezítette az extraszisztolé,ez ritmus kihagyás neve..úgyhogy kezedben van a kulcs.Nekem akkor lett sokkal jobb a helyzet,mikor az asztalra csaptam a sok szenvedés után,s azt mondtam,nem érdekel,jöjjön,vége lesz,teszek rá,ha nem,végszükség esetén bekapok egy gyenge bogyót,és vége...ez egy ártalmatlan jelenség,amit a szervezeted reagál a gondolatodra,ezt meg s tudod fordítani..
2024. márc. 1. 11:48
28/32 A kérdező kommentje:
Szia, teljesen igazad van.
Én is próbálkozok, tegnap este egész gyorsan véget vetettem neki...csak aztán jött a reggel...már arra ébredtem, hogy normál tempóban de erősen vert a szívem még a szememen is éreztem a szívdobogást, aztán felkeltem és azonnal felpörgött 140re, és csak ültem itt a konyhában hogy mikor lesz már vége, de nem lett vége úgyhogy pulzuscsökkentő kellett...
Sajnos még nem tudom kezelni pedig nagyon szeretnék már túl esni ezen a helyzeten mert az őrületbe kerget már ez az állandó feszültség és társai.
2024. márc. 1. 17:01
29/32 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Ma voltam pszichiátriai kivizsgáláson és pánik szindrómát, szorongásos zavart állapítottak meg. Kaptam antidepresszánst és nyugtatót. Holnap kezdem a pszichoterápiát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!