Sziasztok, 20 éves lány vagyok. Több mint egy hónapja a suliban ülve rám tört egy nagyon kellemetlen érzés (izzadt a tenyerem, egy kicsit elkékültek a kezeim, szédültem, hányingerem volt, erősen dobogott a szívem) és ki kellett jöjjek az óráról. Hazajöttem, de még itthon is éreztem, folytonos kényszeres ásításom volt meg szédültem. Másnap is bennem volt a kellemetlen érzés ami tovább feszítette a dolgot... napról napra egyre csak rosszabb lett... Sürgősségi lett a vége, szapora szívverés, 146os volt a pulzusom, hánytam, szédültem (ugye bár szinte ugyanazok a tünetek). Csináltak Ekg-t nem találtak semmit, volt vérvétel ott sem volt semmi. Úgyhogy hazaküldtek. 2 nap múlva jelentkeztem a háziorvosnál aki elküldött megint vérvételre, kardiológiára de minden negatív. A kardiológián néztek ultrahangot de ott se volt semmi teljesen rendben van a szívem, de folyton mellé ütéseim vannak amire azt mondta az orvos hogy jóindulatú szívritmuszavar nem kell tőle megijedni. Tudom, hogy ez mind-mind a stressz miatt alakult ki de egyszerűen nem tudom kezelni. Nem tudok se bemenni suliba se sehova...úgy érzem össze nyom a semmi... Járt már valaki hasonló cipőben?
Amúgy nyugi nem lehet szívrohamot kapni az izgalomtol vagy rohamtol
2024. febr. 25. 19:11
12/32 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató. :)
2024. febr. 26. 09:04
13/32 anonim válasza:
Szerintem attól van pánikrohamod hogy megijedsz a szívdobbanástól. Azonnal elkezdesz félni, hogy jaj te jó ég csak ne legyen rosszabb, ne kerüljek kórházba stb. És ezzel meg is alapoztad a rohamot és engedélyt adtál rá neki. Legnagyobb vonzerő a félelem. Ne engedd neki. Dobban egyet, oké, lépj tovább ne foglalkozz vele. A félelemmel és azzal hogy reagálsz minden fura szívdobbanásra ott is lesz a roham.
2024. febr. 26. 11:00
14/32 A kérdező kommentje:
Tudom... beletaláltál a problémám közepébe.
Akaratlanul/akaratosan a szívverésem figyelem folyamatosan.
2024. febr. 26. 11:35
15/32 anonim válasza:
Csigavér, ennyi idősen még egy szívroham sem halálos
Az első szívroham ritkán öl
2024. febr. 26. 15:42
16/32 A kérdező kommentje:
Hát remélem addig nem jutok el...
Nagyon remélem...
2024. febr. 26. 18:18
17/32 anonim válasza:
Ha furán dobban jegyezd meg magadban hogy "fu na ne szórakozz. De legalább működsz." vállat vonsz és mész tovább. Egyértelmű hogy ez váltja ki a pánikrohamot. Vagyis csak te magad, a te agyad. A pánikba nem lehet belehalni. Ettől is csak még idegesítőbb, egy szar semmi amit az agyad indít magad ellen. Ne engedd. Te legyél erősebb. Ismerd fel a helyzetet és alakítsd át.
2024. febr. 26. 18:49
18/32 anonim válasza:
Szia. Sajnálom a helyzetet amiben vagy, sajnos én is ettől szenvedek 29 évesen. Minden nap más. Van, hogy már reggel jönnek a nehéz érzések, nyom a,, semmi" ahogy te is írtad, olyankor azt érzem, szétmegy a mellkasom.. Feszíti valami.. Most pl.estére jön elő :(.
Félek már minden naptól, hogy mi lesz megint.. Nem meg élem a napokat, hanem túlélem :(. Borzasztó nehéz ezt kezelni. Nekem is azt mondják, hogy a gondolataimat irányítsam..próbálom,de az érzés ugyanúgy eluralkodik rajtam sajnos.
Kitartást neked, remélem minél hamarabb túl leszel ezen, ahogyan én is.
2024. febr. 26. 19:30
19/32 A kérdező kommentje:
Szia, sajnálom...remélem hamar túl lendület rajta!
Nálam is változó, ma pl. reggel jött azonnal ébredés után, aztán egész nap semmi, vidám voltam aztán beköszöntött az este és kezdődik előről... remegek, szédülök, bedobban sorozatosan a szívem meg közben nyillalik is, mint ha elnehezülne a testem de közben könnyűvé is válna meg hasonló dolgok...nem rég össze pakoltam a cuccom, hogy megyek a pszichiátriára csak aztán mégsem...
Nem tart örökké, én ezt mondogatom magamnak...vége lesz és csak egy rossz emlék marad az életben...
2024. febr. 26. 20:28
20/32 A kérdező kommentje:
Folyton attól félek, hogy most meghalok. Most ezt nem bírom ki.
Reggel 130as volt a pulzusom is.
Minden testi dologtól megijedek, hogy ez most már valami jel.
Féloldalt megfájdult a fejem és az is pánikrohamot váltott ki.
Lefeküdtem bedobbant kétszer a szívem gyorsan az is pánikot vált ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!