Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdjem le a félelmem?

Hogyan küzdjem le a félelmem?

Figyelt kérdés

Van egy kistesóm ezért miatta anyáék mikulást rendeltek házhoz kedd estére. Én azonban fêlek a Mikulástól mert anyáék egyszer azért fizettek a Mikulásnak, hogy hozzon egy virgácsot és fenekeljen el és ez meg is történt.

Viszont olyan trauma alakult ki emiatt bennem, hogy azóta se tudtam feldolgozni és ha meglátok valakit mikulás jelmezben vagy meghallom a csengőt már felmegy a pulzusom meg a vérnyomásom és a torkomban dobog a szívem így 17 évesen is. Ma is oda voltunk vásárolni az egyik nagy bevásárlóközpontba és ott osztogatta jelmezben valaki a szaloncukrot én meg konkrétan rosszul lettem és elindultam egy teljesen másik irányba.

Hogyan küzdjem le? Vegyek be Frontint mielőtt jön? Apának van kiírva Frontin.

2023. dec. 2. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban igaz a sztori, elmebajos szüleid vannak, hogy megverettek a Télapóval. Sajnálom nagyon, ha tényleg igaz, amit leírsz.

Egyszerűen menj el otthonról, ha jön a Télapó.

2023. dec. 2. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Menj el otthonról. Akár nagyszülőkhöz, vagy baráthoz/barátnőhöz. Vagy ne menj ki a szobából, csukd be az ajtót is és nézz egy vígjátékot/kedvenc filmet fülhallgatóval és az eltereli a gondolataid.
2023. dec. 3. 17:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. dec. 3. 17:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is azokat tudom javasolni amiket előttem írtak. Ez nagyon szomorú :(

Viszont, és lehet nem ezt akarod mint tanács, de a saját érdekedben jó lenne leküzdeni a félelmed. Még nagyon fiatal vagy, ilyenkor könyebb, mint majd később lenne. Persze ez most is baromi nehéz, de ne akarj úgy élni hogy ez a félelem benned marad.

Nyilván nem most fogod leküzdeni, a legnagyobb stresszelésben, most csak próbáld meg magad kivonni az egészből, de a jövőben kezdj el megoldást keresni.

Régen a nevető zsáktól tört ki engem a frász (ha nem ismered, ez egy kerekded pici plüsi szerű cucc amiben van egy hangszóró és ha megnyomod akkor elképesztő hülyén nevet), a szüleim szakadtak a röhögéstől, a mai napig parának tartom azt a szart de legalább már tudom hogy nem fog bántani :D

2023. dec. 3. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!