Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mikor kell pszichológushoz...

Mikor kell pszichológushoz fordulni?

Figyelt kérdés

Ha önbizalomhiányos esetleg szorongásos vagy?

Röviden a problémám annyi, hogy régen a barátomnak szinte mindent elmondtam. Kicsi voltam, nem tudtam mit lehet mások orrára kötni. Aztán szépen lassan átpártolt egy általam nem igazán kedvelt személyhez, akinek mindent elmondott, amit én neki mondtam. De már a barátság alatt is tovább adta a dolgokat, mikor kinek.

Emiatt vagy nem emiatt félek barátokat szerezni. Például, elkezdek beszélgetni valakivel, mondok egy orbitális ostobaságot, ő meg egy másik barátjának tovább adja és kiröhögnek. Ettől félek, de még nem történt velem ilyen, legalábbis biztosra nem tudok róla.

Ezzel kéne pszichológushoz menni?

Csak, mert félek, ha alaptalanul megyek, akkor majd a pszichológus kiröhög a kollégáival/családjával. Tudom hogy orvos ilyet nem tehet, de a magánéletében simán.

Mit gondoltok?

2023. szept. 30. 12:13
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
Te miért írsz ki kérdést, ha nem olvasod a válaszokat? A pszichológus nem orvos! A pszichiáter orvos! Aki diagnosztizálhat és gyógyszerezhet. Amit eddig itt lenyomtál, egy külső szemlélő számára egyértelművé teszi, hogy te már nagyon súrolod a pszichiátriai eset határát, az viszont egy életre megbélyegezhet, ha diagnosztizálnak, ezért ezt megérné elkerülni! Hogyan tudnád elkerülni? Úgy, hogy nem itt maszatolsz, hogy á, semmi gond azzal, ha “csak ezt meg azt érzed/csinálod” és leírsz olyan dolgokat, amivel nyilván valameddig együtt lehet élni, de a normális életvitelnek nem részei! Hanem úgy, hogy előszedsz egy kis alázatot és beülsz a terápiára úgy 2-3 évre. Aztán ha továbbra is kimagyarázod magadnak, hogy miért nem, welcome a pszichiátrián tíz év múlva, onnantól meg imádkozhatsz az égiekhez… Egyik fő tünete a pszichiátriai eseteknek, hogy - a szenvedélybetegekhez hasonlóan - képtelenek rálátni, hogy segítséget kellene igénybe venniük.
2023. okt. 3. 10:25
 32/32 anonim ***** válasza:
100%
Sok a szöveg, kislány, mindenféle irreleváns baromság a szívvel-lélekkelről meg a hivatásról meg az öngyilkosokról meg a regényekről, meg a pénzről meg a mindenki kis problémájáról. Ez mellébeszélés. Neked pont akkora problémád van, amivel indokolt pszichológushoz menni, aki ráadásul nem is egy kellemetlen személy, hanem nagyonis kedves, és főként életminőségjavító, kifejezetten szeretni fogod, ha egyszer ráveszed magad. Évekig szenvedteted magad fölöslegesen ahelyett, hogy megoldanád. A probléma az, hogy ebben a szüleid neked nem fognak segíteni.
2023. okt. 3. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!