Probléma:félek az emberektől. Még boltba se merek elmenni, csak ha valaki beszél helyettem. Képtelen vagyok önállósodni. Mit tegyek? Gondoltam már pszichológusra, az csak B terv lesz a segítségetek után. V kéne egyáltalán pszichológushoz fordulnom?
"A pszichológus valószínűleg asperger szindrómát fog megállapítani."
Ezt inkább bízzuk szakemberre. :)
Nálam ugyanezekkel a tünetekkel pánikbetegséget állapítottak meg, tehát nem lehet ezt két mondatból itt a neten megállapítani.
Ha ennyire súlyos a helyzet, akkor lehet, tényleg nem ártana egy szakember, az ilyen szorongásokat a legtöbb esetben tudják kezelni, vagy legalábbis enyhíteni.
Kedves 7. válaszoló
VALÓSZÍNŰLEG
Megértelek. Én is ilyen voltam. Mindenhova csak emberekkel, nem beszéltem másokkal.
Én nem úgy gondoltam erre, hogy nem vagyok képes önállósodni. Féltem, hogy hülyét csinálok magamból. Féltem, hogy olyat kérdeznek, amire nem tudom a választ.
Minden társas érintkezés előtt ezerszer lejátszottam a fejemben, hogy mik történhetnek, telefonálásokhoz még jegyzetet is írtam.
Egy szó, mint száz nekem pszichológus segített, előbb egyéni terápián, aztán csoportban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!