Mit lehet tenni, ha valakit gázlángolnak a
pszichiátrián?
Figyelt kérdés
Ha valakinél már egyetlen alkalom után (járóbeteg ellátás) egy súlyos mentális betegséget diagnosztizálnak, amely után hiába állítja magáról az illető, hogy nem beteg, valószínűleg senki sem fog hinni neki. Az antipszichotikumokat is visszautasítja, ezt szintén ráfogják a betegségére, ezek miatt a végén már az illető is kételkedni kezd a saját ítélőképességében.
Ilyenkor érdemes egyáltalán a betegjogi képviselőhöz fordulni, vagy inkább másodvéleményt kellene kérni magánellátásban?
Ez nagyon szomorú. Amúgy jó nagy slamasztikába kerültél, mert ha elmész egy másik pszichiáterhez, az látni fogja, hogy mivel diagnosztizáltak és nem fog komolyan venni, mert azt gondolja majd, hogy ez a skizofréniából következik.
Fordulj a TASZ-hoz és keress ügyvédet.
2023. szept. 28. 01:55
22/50 anonim válasza:
Az információ drágább mint az arany vagy az olaj. Beléptünk az AI (MI) korszakába.
2023. szept. 28. 03:10
23/50 Katonca válasza:
Én azt gondolom nem annyira súlyos a helyzet. A barátnőm 15 éve beteg. Skizofréniával diagnosztizálták amikor bekerült a kórházba, mert pszichózisa volt. A 15 év alatt kezelték az állami rendszerben, meg magán alapon is. Közben változtak a diagnózisok. Már a hatodik féle van. Szeretik az orvosok azt mondani, na a kolléga rosszul látta... Ettől még persze az EESZT-ben benne van. De vannak védett adatok, amit pl. háziorvos vagy üzemorvos nem lát.
2023. szept. 28. 09:46
24/50 anonim válasza:
Nekem az is benne van, hogy egyszer a surgin osszecsereltek a vermintamat egy masik betegevel. Masnap derult ki, ujabb vervetellel, hatalmas elteresek voltak, ami 1 nap alatt nrm valtizhatott akkorat. :DD Sajna nem torolhetik, de nem is lett belole bonyodalom, mert eu-s vagyok en is es nem jelentettem fel oket, de azert megviselt a gondolat, hogy a mai vonalkodos rendszerben meg ez is megtortenhet. Egy noci meg meghalt es felboncoltak az EESZT-ben, amig otthon takaritott. :DD
2023. szept. 28. 10:44
25/50 anonim válasza:
24, van egy ilyen film erről, Short Time/Sose halok meg, nagyszerű vígjáték!
2023. szept. 28. 17:35
26/50 anonim válasza:
A pszichiátriai diagnózis letiltás nélkül se hozzáférhető. Mást nem mondtál ennek az orvosnak? Egyetlen mondatból nem diagnosztizálhat skizofréniát, pláne hogy még abból a mondatból se az következik. Nehezen hihető!
2023. szept. 28. 21:27
27/50 A kérdező kommentje:
#26: Csak annyit, hogy félek enni, illetve szorongok tömegben, másra nem is volt időm, kb. 5 percet voltam bent nála. Még az fordult meg a fejemben, hogy azért adta a diagnózist, mert így támogatottan tudta felírni az antipszichotikumot (nagyon drága gyógyszer).
2023. szept. 28. 21:41
28/50 anonim válasza:
Nemcsak skizofréniára írhatnak fel antipszichotikumot, de speciel szorongásra nem is azt kéne. 5 perc alatt skizofréniát diagnosztizálni elképesztő szakmai nem is hiba, hanem bűn. Nem tudom, mit csinálj, de ne hagyd annyiban, meg kéne fosztani a praxisjogtól. A papíron a tünetek felsorolása nem szerepel? Más betegségeknél szokott státusz és anamnézis lenni.
2023. szept. 28. 21:56
29/50 A kérdező kommentje:
#28: Anamnézis: Szorong, nyugtalan.
Státuszba a szokásos sablonszöveg van beírva az összes leleten: Éber orientált, norm. psychomotilitas, gondolkodása alakilag tartalmilag ép. realis morbustudat. stb.
2023. szept. 28. 23:03
30/50 anonim válasza:
Ez már önmagában ellentmond a skizofréniának. Nehogy beszedd az antipszichotikumot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!