Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni, ha valakit...

Mit lehet tenni, ha valakit gázlángolnak a pszichiátrián?

Figyelt kérdés

Ha valakinél már egyetlen alkalom után (járóbeteg ellátás) egy súlyos mentális betegséget diagnosztizálnak, amely után hiába állítja magáról az illető, hogy nem beteg, valószínűleg senki sem fog hinni neki. Az antipszichotikumokat is visszautasítja, ezt szintén ráfogják a betegségére, ezek miatt a végén már az illető is kételkedni kezd a saját ítélőképességében.

Ilyenkor érdemes egyáltalán a betegjogi képviselőhöz fordulni, vagy inkább másodvéleményt kellene kérni magánellátásban?

2023. szept. 27. 21:22
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
19%
Gondolom az emberekkel sem kontaktolsz, párkapcsolat, közelség szóba sem jöhet.
2023. szept. 27. 23:44
 12/50 anonim ***** válasza:
100%

Az en csaladtagomat is kb 10 eve skizofrennek diagnosztizalta egy SZTK-s, par perc beszelgetes utan... valojaban pedig csak paraboin zavara van. Nem is a szakma szabalyai alapjan diagnosztizalt!

Engem nagyon felhaboritott, mivel szinten egeszsegugyben dolgozom.

Kerj masodvelemenyt mindenkepp!

2023. szept. 28. 01:15
 13/50 anonim ***** válasza:
100%
*egy hulye SZTK-s
 14/50 anonim ***** válasza:
100%
*paranoid
 15/50 anonim ***** válasza:
84%

Az iskolákban meg 8 általánossal tanítanak vagy érettségivel.

Már a 90-es években is létező jelenség volt, sajnos.

2023. szept. 28. 01:17
 16/50 A kérdező kommentje:

"Kerj masodvelemenyt mindenkepp!"

Rendben, köszönöm. Bár a baj már megtörtént: EESZT kórtörténetbe bekerült a diagnózis. Az a szerencsém, hogy a munkaalkalmasságin nem néztek bele.

2023. szept. 28. 01:26
 17/50 anonim ***** válasza:
100%
16-os: Én ezért nem szeretem az EESZT-t. Régebben, ha egy orvos félrediagnosztizálta az embert, akkor ez ki se derült, ha nem ment oda vissza és nem említette senkinek a vizsgálatot. Az EESZT-nek az az egy előnye van, hogy az ember könnyen vissza tudja keresni a papírjait, ha elvész, onnan ki lehet nyomtatni. Egyébként az állam így nyilvántartja az érzékeny egészségügyi adatokat, de az orvosok is utánanéznek az előtörténetnek. Nem jó ez.
2023. szept. 28. 01:31
 18/50 anonim ***** válasza:
100%
Na igen. Akkoriban meg nem volt EESZT es neki sincs benne az elektronikus nyilvantartasaban ez, ugyebar nem mentunk oda tobbet, meg koltoztunk is, ugyhogy szerintem az a kartonozoban van csak ott helyileg az archivumban... viszont ujonnan mar egybol fellonek mindent az EESZTbe, meg a maganellatast is, ugyhogy mindenki mindent lathat ott.
2023. szept. 28. 01:32
 19/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az EESZT-n be lehet állítani bizonyos adatok letiltását, hogy ne minden orvos nézhessen meg mindent.
2023. szept. 28. 01:37
 20/50 A kérdező kommentje:
#19: Jelenleg hozzáférést teljesen tiltó állapotban van, de nemrég a belgyógyász szakorvosom belenézett breakglass-el amikor a leletem kereste, nem igazán foglalkoznak a betegjogokkal nálunk.
2023. szept. 28. 01:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!