Rendszeres droghasználat okozhat maradandó mentális betegséget (depresszió, bipoláris zavar, skizofrénia stb.)?
Régen szakoldalakon olvastam ennek utána, mert van egy ismerősöm, aki mentális gondokkal küzd, antidepresszánst is szed, családi anamnézisben is vannak mentális gondokkal küzdő emberek és mellette heti 1-2x szokott füvet szívni.
Mondtam neki, hogy erről olvastam kutatásokat, hogy skizofrénia ki tud alakulni. De nem nagyon érdekli, azt mondta nem hisz benne.
Én úgy vagyok a dolgokkal, hogy amiket meg lehet előzni azzal ne packázzunk, de mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja.
Nekem már az is nagy visszatartó erő volna, hogyha azt mondják, hogy 100 embernél 1 előfordulhat. Ha pont az az 1-lesz az adott illető, aki a statisztikát gyarapítja, akkor tökmind1, hogy a többi 99-nél semmi sincs.
Az arra hajlamos embereknek bármilyen tudatmódosító szer okozhat mentális betegséget (az alkohol is).
Aki nem hajlamos rá annak nem fog okozni, de okozhat mást (nem mentális betegséget).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!