Mit lehet tenni, ha valakit gázlángolnak a pszichiátrián?
Ha valakinél már egyetlen alkalom után (járóbeteg ellátás) egy súlyos mentális betegséget diagnosztizálnak, amely után hiába állítja magáról az illető, hogy nem beteg, valószínűleg senki sem fog hinni neki. Az antipszichotikumokat is visszautasítja, ezt szintén ráfogják a betegségére, ezek miatt a végén már az illető is kételkedni kezd a saját ítélőképességében.
Ilyenkor érdemes egyáltalán a betegjogi képviselőhöz fordulni, vagy inkább másodvéleményt kellene kérni magánellátásban?
#2: Pont ez a probléma, hogy nincsenek hallucinációk, téveszmék, ennek ellenére lett felállítva a diagnózis.
#3: Evészavar miatt lett felkeresve a pszichiáter, sajnos nem tudtam, hogy ez lesz belőle.
#6: Igen, skizofrénia a diagnózis. Azután írta a kezelési lapra, miután közöltem, hogy nem merek enni a fertőzéstől való félelem miatt. (ez még mindig fennáll, de már rávettem magam, hogy egyek pl. éttermekben)
#7: SZTK pszichiátriai szakrendelésre mentem. Nem tudom dietetikus miben segíthetett volna, pszichés alapú evészavar.
Inkább valami OCD gyanús balhé! Azok félnek a fertőzésektől, meg ilyen rituális megszokásaik vannak a kényszeresség miatt.
Kényszerneurózis, így is hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!