Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megint belefutottam egy...

Megint belefutottam egy beszólogatós nőbe a pszichológusnál, ti mennyire sértődnétek meg ezen a megjegyzésen?

Figyelt kérdés

Egész életemben vonzottam a konfliktusokat, inzultációkat. Főleg idősebb, középkorú nők szeretnek kinézni maguknak, megjegyzem nem tudom miért.

Az iskolától elkezdve, munkán keresztül folyton armánykodtak ellenem tipikus talán kicsit megkeseredett középkorú nők.

Életem első pszichológusa egy 45 év körüli nő volt, Budapesten, olvastam róla jó véleményeket.

Annyira nem éreztem hogy támadna viszont feltett egy kérdést amitől én megilletődtem és nem válaszoltam rögtön.

Erre közbeszólt és azt mondta hogy “ne haragudjon, bonyolultan fogalmaztam”

Nekem a hangsúly nagyon lenézőnek tűnt.

Az a probléma hogy fiatal csinosabb lány vagyok(Ezt most végképp nem kérkedésből mondom) és a munkám is olyan volt sokáig ami szépségiparral kapcsolatos.

Tudom hogy van ez a sztereotípia, hogyha egy lány szebb és nem közgazdász végzettsége van akkor biztosan síkhülye is közben(azt gondolom hogy ez a kevésbé jó külsejű nők “megnyugvása” is.)

Lehetséges hogy ez a nő is direkt be akart szólni és arra utalt hogy gyengébb képességűnek gondol, vagy csak én gondolom túl?

Igazából nagyon paranoiás vagyok már es féltem is orvoshoz menni emiatt, erre pont megint megtörténik egy ilyen….

Azt azért elmondanám hogy engem nagyon bánt ha valaki megpróbál hülyének nezni es én nagyon nem tartom magam annak, szerintem ha valaki beszélget velem hallhatja hogy hogyan kommunikálok es képtelen lennék olyan pszichológussal dolgozni aki így kezel.

Csak azért mert nem értelmiségi volt a munkám hanem olyan amihez a külső kell.

Lehet vajon olyan női terapeutát találni, aki normálisan áll ehhez a helyzethez?

Azt hozzátenném hogy előtte beszéltem egy másikkal tb alapon es rajta is éreztem hogy beszólogat…

2023. aug. 5. 13:51
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

"Persze mostanra már az is kiderült hogy áldozatszerepben vagyok, úgyhogy ez is rajatszik."

Ezt mondom a második válaszom óta. Csak éppen jelenleg te helyezed magad áldozatszerepbe. Nyilván vannak irigy, bunkó emberek, de olyan egyszerűen nincs, hogy minden nő féltékeny legyen rád. Ez a fejedben létezik csak. És nem, nem őrültnek akarlak ezzel hívni, hiszen ahogy te is írtad, több mentális nehézség lehetősége is felmerült nálad (ami nem egyenlő az "őrültséggel"). Egyszerűen van egy berögzült elképzelésed arról, hogy téged mindenki bántani akar, és erre keresel magyarázatot. Viszont ez nem normális hozzáállás, nem lehet úgy élni, hogy azt feltételezzük, hogy mindenki utál és csesztetni akar.

Igenis járj pszichológushoz, mert láthatóan szükséged van rá, hogy ezeket az elképzeléseidet megpróbálják rendbetenni. És lehetőleg ne férfihez menj, mert abból meg másfajta problémák szoktak születni. Azt értsd meg, hogy a pszichológust nem érdekli, hogy hogy nézel ki. Nem barátkozni akar veled vagy megítélni, hogy jó ember vagy-e vagy rossz. A gondolkodásodat akarja megérteni, és segíteni akar, hogy az ilyen hibás működéseket együtt kijavítsátok. De ehhez neked is bele kell tenned időt és energiát. Természetes, hogy az elején ilyen-olyan kétségeid vannak, akár még kicsit rosszul is vagy. De ha eredményt és változást akarsz, akkor csinálni kell tovább.

2023. aug. 6. 10:21
 22/34 anonim ***** válasza:

30. Múlt időben írta, és lehet hogy nem modell volt. De miért ne lehetne normális munka? A "normális" munka mit jelent neked? Nekem az hogy becsületes úton szerzett pénz a megélhetésre. Mindegy hogy ezt fagyi árusítással, YouTube videozással, valmilyen modellként, vagy egy irodában ülve valósítod meg.

Abban egyetértek hogy a szép őket előnyben részesítik több helyen.

2023. aug. 6. 10:30
 23/34 anonim ***** válasza:
20-at akartam írni
2023. aug. 6. 10:31
 24/34 anonim ***** válasza:

(21. vagyok)

A negyedik válasz volt az enyém, nem a második, bocsi.

2023. aug. 6. 11:04
 25/34 anonim ***** válasza:
32%
A normális munka az, ami értéket képvisel. Ocsmány túltervezett ruhákban, anorexiás libaként tipegve más nőknek eszméletlenül egészségtelen példát mutatni nettó káros. Arról nem is beszélve, hogy semmi tudás nem kell hozzá, csak egy cuki pofi, meg esetleg két szép térdecske amit szeret használni.
2023. aug. 6. 14:01
 26/34 A kérdező kommentje:

Nem, nem eltetlenül ismeri fel egymást. Nem mindenki szeret kérkedni a tudásával, hobbijával stb...

Csakhogy aki kerekedik ezzel, az már eleve nem lehet intelligens

Abból ahogy az ember beszél, a szokincsebol lehet következtetni arra hogy ki mennyire értelmes. Szerintem.

De egyébként a 20as barátunk akit több ízben jelentettem tökéletesen leírja hogy mit kap az életben egy hozzam hasonló lány.

Ennél többet nem is kell írnom, ez a tökéletes bizonyíték hogy van okom paranoiásnak lenni.

2023. aug. 6. 14:20
 27/34 A kérdező kommentje:

de olyan egyszerűen nincs, hogy minden nő féltékeny legyen rád.

Én ezt sosem mondtam…. És a sok rossz példa mellett volt olyan no aki kedves volt velem. De több volt a rossz

Sőt tovább megyek. Családon belül is, van olyan no aki nem is tagadja hogy szurom a szemet. Tekintve hogy ő az egész életet egy kisvárosban éli, nincs senkije, nem lett férje, a macskája van neki csak, egy igazi megkeseredett no és egy nap 25x elmondja hogy ő meg nem hagyhatta el az országot…

Pasiügy miatt minimum 5x-6x volt már ilyen féltékenységi ügyem és ezt nem is titkolták…

És ezt sem azért mondom hogy jajjjj belém mindneki szerelmes. Hanem mint negatívum példaként felhozom.

De a saját anyám is toxikus akinek szinten nem jött össze semmi és rajtam ver le sok mindent…

2023. aug. 6. 14:25
 28/34 anonim ***** válasza:
92%
És arra nem gondoltál, hogy te is rohadtul toxikus vagy?
2023. aug. 6. 16:12
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

26. A kérkedés nem intelligencia hiányt jelent hanem önelégultséget. Aki nem kérkedik az lehet szerény is. Intelligens emberek is lehetnek önelégultek, de szerények is. De nem tudom hogy jön ez ide. Mi koze ennek a témához?

A kolleganődnek lehetsz valamiert ellenszenves. Erre nem gondoltál? Lehet hogy olyan stílusod van hogy kiváltod az ellenszenvet.

Az egy szep nő nem lehet okos sztereotípia meg már régen nincs az emberek fejében, talán elvétve van még. Magyarországon amúgyis sok a szép lány/nő, ezt nőként állítom.

Minden válaszodban leírtad hogy te milyen intelligens és gyönyörű vagy, de azt is hogy paranoiás vagy, és már nem is akarsz menni szakemberhez. "Egyébként sem gondolom hogy tudnék majd pszichologushoz járni mert nagyon cikinek érzem, többször rosszul lettem az ülés alatt."

Akkor most mirol beszélgetünk? 🙂

2023. aug. 6. 16:58
 30/34 A kérdező kommentje:

Tessek, meg a gyakorin is kiváltom ezt, pedig itt nem is láttok és leírtam nagyon sok szart is magamról.

Rendkívül visszafogottan mondtam el dolgokat az életemről, direkt de meg így is, itt is a támadás jön.

Akkor nem lehet elhinni hogy mennyire támadnak egy hozzam hasonló nőt?

Minden válaszodban leírtad hogy te milyen intelligens és gyönyörű vagy,

Ennél több cinizmust mar akarattal sem kaparhattál volna össze.

Ha a kérdésem lényege hogy modell testtel és modell arccal megyek egy 45 éves átlag alatti külsejű nohoz, akiktől eddig is kaptam a savat, akkor miután ő is beszólt ezt vajon mások külső szemmel hogy látják.

Kvara sehol nem irtam le azt hogy gyönyörű vagyok, de nem írhatom azt hogy egy kifejezetten csúnya 120 kilós amorf no vagyok, aki ezzel a problémával fordult orvoshoz.

Magyaroszágon meg nincs kirívóan sok szép nő, ha visszagondolok az osztályaimra, a főiskola folyosóira, nem olyan könnyű szép not találni

Én aki rengeteg orosz, ukrán, fehérorosz, brazil lányt láttam, hidd el itthon annyira nem bombanok szaladgálnak hozzájuk képest.

2023. aug. 6. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!