Megint belefutottam egy beszólogatós nőbe a pszichológusnál, ti mennyire sértődnétek meg ezen a megjegyzésen?
Egész életemben vonzottam a konfliktusokat, inzultációkat. Főleg idősebb, középkorú nők szeretnek kinézni maguknak, megjegyzem nem tudom miért.
Az iskolától elkezdve, munkán keresztül folyton armánykodtak ellenem tipikus talán kicsit megkeseredett középkorú nők.
Életem első pszichológusa egy 45 év körüli nő volt, Budapesten, olvastam róla jó véleményeket.
Annyira nem éreztem hogy támadna viszont feltett egy kérdést amitől én megilletődtem és nem válaszoltam rögtön.
Erre közbeszólt és azt mondta hogy “ne haragudjon, bonyolultan fogalmaztam”
Nekem a hangsúly nagyon lenézőnek tűnt.
Az a probléma hogy fiatal csinosabb lány vagyok(Ezt most végképp nem kérkedésből mondom) és a munkám is olyan volt sokáig ami szépségiparral kapcsolatos.
Tudom hogy van ez a sztereotípia, hogyha egy lány szebb és nem közgazdász végzettsége van akkor biztosan síkhülye is közben(azt gondolom hogy ez a kevésbé jó külsejű nők “megnyugvása” is.)
Lehetséges hogy ez a nő is direkt be akart szólni és arra utalt hogy gyengébb képességűnek gondol, vagy csak én gondolom túl?
Igazából nagyon paranoiás vagyok már es féltem is orvoshoz menni emiatt, erre pont megint megtörténik egy ilyen….
Azt azért elmondanám hogy engem nagyon bánt ha valaki megpróbál hülyének nezni es én nagyon nem tartom magam annak, szerintem ha valaki beszélget velem hallhatja hogy hogyan kommunikálok es képtelen lennék olyan pszichológussal dolgozni aki így kezel.
Csak azért mert nem értelmiségi volt a munkám hanem olyan amihez a külső kell.
Lehet vajon olyan női terapeutát találni, aki normálisan áll ehhez a helyzethez?
Azt hozzátenném hogy előtte beszéltem egy másikkal tb alapon es rajta is éreztem hogy beszólogat…
Szerintem ezt kicsit túlgondolod, ebben nem látok semmi sértőt.
Amúgy èn is csinosabb lánynak számítok, de velem mindenki kedves többnyire, viszont, ami gáz, hogy nagyon fiatalnak nézek ki, pedig már bőven felnőtt vagyok, és emiatt sokszor azt érzem, hogy nem vesznek komolyan. Szóval emiatt nem gondolom, hogy nem jogos a te felvetésed.
Szerintem nem lenézett a pszichológus, csupán rájött hogy rosszul fogalmazta meg a kérdést. Velem is előfordult már hogy valamit valakinek rosszúl fogalmaztam meg, de egyáltalán nem néztem le az illetőt.
Sajnos sok csinos nő van akinek kicsit nagyobb az egója és azt hiszi hogy mindenki irigy rá, és ezért bunkók vele. És ezzel nem bántani szeretnélek. Én is csinos vagyok, de nagyon ritkán jutott eszembe hogy azért lenne valaki bunkó mert irigy rám. Én fiatalabbnak nézek ki, és amiatt érzem úgy néha hogy nem vesznek komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!