Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megint belefutottam egy...

Megint belefutottam egy beszólogatós nőbe a pszichológusnál, ti mennyire sértődnétek meg ezen a megjegyzésen?

Figyelt kérdés

Egész életemben vonzottam a konfliktusokat, inzultációkat. Főleg idősebb, középkorú nők szeretnek kinézni maguknak, megjegyzem nem tudom miért.

Az iskolától elkezdve, munkán keresztül folyton armánykodtak ellenem tipikus talán kicsit megkeseredett középkorú nők.

Életem első pszichológusa egy 45 év körüli nő volt, Budapesten, olvastam róla jó véleményeket.

Annyira nem éreztem hogy támadna viszont feltett egy kérdést amitől én megilletődtem és nem válaszoltam rögtön.

Erre közbeszólt és azt mondta hogy “ne haragudjon, bonyolultan fogalmaztam”

Nekem a hangsúly nagyon lenézőnek tűnt.

Az a probléma hogy fiatal csinosabb lány vagyok(Ezt most végképp nem kérkedésből mondom) és a munkám is olyan volt sokáig ami szépségiparral kapcsolatos.

Tudom hogy van ez a sztereotípia, hogyha egy lány szebb és nem közgazdász végzettsége van akkor biztosan síkhülye is közben(azt gondolom hogy ez a kevésbé jó külsejű nők “megnyugvása” is.)

Lehetséges hogy ez a nő is direkt be akart szólni és arra utalt hogy gyengébb képességűnek gondol, vagy csak én gondolom túl?

Igazából nagyon paranoiás vagyok már es féltem is orvoshoz menni emiatt, erre pont megint megtörténik egy ilyen….

Azt azért elmondanám hogy engem nagyon bánt ha valaki megpróbál hülyének nezni es én nagyon nem tartom magam annak, szerintem ha valaki beszélget velem hallhatja hogy hogyan kommunikálok es képtelen lennék olyan pszichológussal dolgozni aki így kezel.

Csak azért mert nem értelmiségi volt a munkám hanem olyan amihez a külső kell.

Lehet vajon olyan női terapeutát találni, aki normálisan áll ehhez a helyzethez?

Azt hozzátenném hogy előtte beszéltem egy másikkal tb alapon es rajta is éreztem hogy beszólogat…

2023. aug. 5. 13:51
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
0%
Igen
2023. aug. 5. 13:58
 2/34 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ezt kicsit túlgondolod, ebben nem látok semmi sértőt.

Amúgy èn is csinosabb lánynak számítok, de velem mindenki kedves többnyire, viszont, ami gáz, hogy nagyon fiatalnak nézek ki, pedig már bőven felnőtt vagyok, és emiatt sokszor azt érzem, hogy nem vesznek komolyan. Szóval emiatt nem gondolom, hogy nem jogos a te felvetésed.

2023. aug. 5. 14:13
 3/34 anonim ***** válasza:
78%
Inkább a csinosabb lányok fejében van egy olyan sztereotípia, hogy bármi sérelem éri őket, az tuti csak azért lehet, mert senki nem tudja magát túltenni a szépségükön. Nem válaszoltál a kérdésére, megkérdezte, hogy túl bonyult volt e. Ennyi.
2023. aug. 5. 14:16
 4/34 anonim ***** válasza:
78%
Bocsi, de szerintem ezt csak te érzed így, valószínűleg azért, mert minden ilyen (amúgy teljesen ártalmatlan) megjegyzést támadásnak veszel. Elvégre írsz is hasonló tapasztalatokról. Én is fiatal vagyok, ha lehet ilyet mondani, csinosabb, de soha nem éreztem, hogy az idősebb nők féltékenységből megjegyzéseket tennének rám, pedig most szinte csak nőkkel dolgozok együtt. Nyilván nem jön ki mindenkivel ugyanolyan jól az ember, és sajnos nem mindenki kedves másokkal, de soha nem tapasztaltam ahhoz hasonlót, amit írsz (olyat viszont néha igen, amit a második válaszoló is írt, pedig nem igazán nézek ki a koromnál fiatalabbnak). Ezekben a helyzetekben te vagy az egyetlen közös pont, szóval számomra ennyi alapján az tűnik valószínűbbnek, hogy te veszel minden ilyet magadra. Nem tudom, miért jársz pszichológushoz, de érdemes lehet neki is felhozni, hogy ez egy visszatérő elem az életedben. Nem gondolom, hogy ezzel majd most meg fogom változtatni a gondolkodásodat, de nem akar ám mindenki ártani az embernek. Viszont ha így érzékeled, akkor inkább magadban kell keresni ennek az okát. És ezt légyszi ne sértésnek vedd, hanem jó tanácsnak, mert számomra egyszerűen hihetetlen az, hogy mindenki féltékeny legyen rád, és ezért kötekedjen veled, akárhogyan is nézel ki.
2023. aug. 5. 14:33
 5/34 anonim ***** válasza:
64%
Írtál egy kisregényt arról, hogy milyen csinos vagy, és mennyi attrocitás ér emiatt, majd kiderült, hogy a pszichológus egy teljesen átlagos, jóindulatú kérdést tett fel. Nekem ebből az jön le, hogy te inkább csak szeretnéd, hogy mindenki a külsőd miatt reagáljon így vagy úgy. Talán régen problémáid voltak a külsőddel és most, hogy végre csinosnak, szépnek érzed magad azt szeretnéd, ha mindenki felfigyelne erre, irigykedjenek, csodáljanak. Ha sikerül egyszer egy pszichológust találnod, akinek nem veszed minden mondatát támadásnak, akkor erről is lehetne vele beszélgetni, és akkor sikerülne ezt rendezni magadban. Amíg ugyanis ilyen a hozzáállásod, az azt jelenti, hogy még mindig vannak problémáid a külsőddel, csak a felszínen elhiteted magaddal, hogy elégedett vagy.
2023. aug. 5. 14:39
 6/34 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező nekem férfiként az a véleményem, hogy nagyképű vagy és finoman fogalmazva nem okos. Még szerencse, hogy legalább jól nézel ki ...
2023. aug. 5. 16:54
 7/34 anonim ***** válasza:
69%
A fiatalabbak sokszor azt hiszik, hogy a kozepkorú nőkenek csaknazért lehetnek ellenszenvesek mert féltékenyek. Nem valami más miatt. Nem azert mert esetleg pofákat vágnak, vagy azt hiszik hogy mindent jobban tudnak (kesobb rájönnek hogy nem).
2023. aug. 5. 17:24
 8/34 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem lenézett a pszichológus, csupán rájött hogy rosszul fogalmazta meg a kérdést. Velem is előfordult már hogy valamit valakinek rosszúl fogalmaztam meg, de egyáltalán nem néztem le az illetőt.

Sajnos sok csinos nő van akinek kicsit nagyobb az egója és azt hiszi hogy mindenki irigy rá, és ezért bunkók vele. És ezzel nem bántani szeretnélek. Én is csinos vagyok, de nagyon ritkán jutott eszembe hogy azért lenne valaki bunkó mert irigy rám. Én fiatalabbnak nézek ki, és amiatt érzem úgy néha hogy nem vesznek komolyan.

2023. aug. 5. 17:59
 9/34 anonim ***** válasza:
De mit kerdezett???
2023. aug. 5. 19:20
 10/34 anonim ***** válasza:
Szerintem csak szeretnél csinos lenni. :D
2023. aug. 5. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!