Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichológus tud segíteni...

Egy pszichológus tud segíteni kideríteni miért néznek furcsán rám az emberek mindenhol?

Figyelt kérdés
Közösségekben is kikezdenek a hátam mögött már néhány nappal azután hogy oda kerülök. Ebben tud egy pszichológus segíteni?
2023. aug. 3. 05:10
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Igen, tudhat segíteni.
2023. aug. 3. 05:49
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Nem, abban tud, hogy te miért érzed, hogy furán néznek rád. Nem a többi ember megy pszichológus, hanem te. 😉
2023. aug. 3. 05:55
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Vagy miért érzed ezt, vagy mi váltja ki hogy ez történik, ebben tud segíteni.
2023. aug. 3. 06:35
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Bemeséled magadnak

Ez a diagnózis.

2023. aug. 3. 06:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Első munkahelyemen 14-en voltunk egy irodában. A többiek évek óta együtt dolgoztak. Amint egy nő kiment, a többiek máris elkezdték kitárgyalni őt. Én meg csak lestem, hogy jé, ezek állítólag felnőttek és egynek sem esik le? Aztán később kiderült, hogy szinte mindenhol ez megy. Látszat kapcsolatok, érdekbarátságok. Ha ledobod magadról, hogy jó lenne ha elfogadnának, sokkal könnyebb lesz. Bárki számolná össze a valódi barátait, elég lenne egy keze. Neked valószínűleg élesebbek a radarjaid, hamarabb észreveszed a kellemetlenkedést. Sokat kritizáltak gyerekként? Mindig lesned kellett, hogy mit szól a szomszéd meg a Mari néni?
2023. aug. 3. 10:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt kaptam meg, hogy bebeszélem magamnak aztán tényleg furcsán néznek rám.
2023. aug. 3. 10:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: az is lehet, hogy adott közösségben ha 1-2-3 ilyen ember van, azt úgy éled meg, mintha "mindenki ilyen lenne".

Előfordulhat az is, hogy ha valakit sok bántás ér, akkor egy új közösségben - anélkül hogy tudna róla - bizonyos megnyilvánulásokra úgy reagál mintha már megtörtént volna a lelki bántalmazás, piszkálás. Erre pedig reagálhat úgy a környezet, hogy tényleg megteszik.

Egyébként sok helyen tapasztaltam én is az ilyen rosszindulatú, pletykás, piszkálódó hozzáállást.

2023. aug. 3. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!