Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szokhatnék le a függősé...

Hogyan szokhatnék le a függőségeimről?

Figyelt kérdés

A függőségeim:

- tartalmak: vannak élőadások és videók, amelyek adott időpontban kezdődnek és kerülnek ki, és azt érzem, hogy azonnal szükséges megnéznem, mert félek, hogy törlődik később (nem egyszer volt ilyen), vagy felhalmozódik a nézendő videó, vagy csak szeretem az adott tartalomgyártót

- jegyzetelés: minden létező dolgot leírok, sokszor túlzásnak érzem, de ha nem írom le, nyugtalan, feszült és szorongós leszek

2023. jún. 20. 06:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
Át kellene gondolni a háttérben lévő okokat.
2023. jún. 20. 06:38
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Pasizz/csajozz be!!!
2023. jún. 20. 06:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Ne szokj le róla, inkább finomìts rajta !

Amúgy megértelek, régen én is ezt csináltam.

2023. jún. 20. 07:15
 4/11 A kérdező kommentje:
Kikkel csináltad ezt? Hogyan szoktál le róla?
2023. jún. 20. 07:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én konkrétan a nyelvtanulásba menekültem, ìgy azt az àldozatot hoztam, hogy kevesebbet használom a netet.

Továbbá rájöttem, hogy azok a videók, amiket néztem teljesen értéktelenek. (Tiktok, youtube reakciò videók stb.) Nem egyszer volt, hogy jelentve lettek tartalmak, ìgy meg se tudtam nézni, ilyenkor mérges lettem, azt éreztem, hogy lemaradok valamiről, pedig SEMMIRŐL. Ezt kell neked is tudatosítanod magadban. Te vagy a fontos, nem a videók!

Ugyanakkor ma is, ha látok egy provokatìv tartalmat gyorsan megnézem, mivel tudom, hogy le fogják szedni. A különbség az, hogy számomra ez már nem elsődleges dolog.

2023. jún. 20. 07:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Az önfegyelem a kulcs. Ajánlom olvasgass erről és még nagy hasznàt fogod venni az életben.
2023. jún. 20. 07:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Tegyük föl, meg tudod fogalmazni magadban: erre a tevékenységre nincs szükségem, ki akarom zárni az életemből.

Ha idáig eljutottál, az már jó.

Innen már "csak" annyi szükséges, legyen már benned annyi tartás, hogy az önmagadnak megfogalmazott ígéretet meg is tartod.

Nem lesz könnyű, de megoldható!

Sok sikert hozzá!

2023. jún. 20. 09:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem kell ezekről leszokni. Ha van egy sorozat, amit nézek, akkor nem hagyok ki egyetlen epizódot sem. Igaz, én a tv-t nézem. A jegyzetelés sem ártalmas.
2023. jún. 21. 12:47
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
Nekem ez mániás depressziónak tűnik.
2023. jún. 21. 16:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy rossz szokásnak tűnik, de semmiképp sem toxikus.
2023. jún. 22. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!