Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi tévő legyek ha depresszió...

Mi tévő legyek ha depresszió miatt függőségeim vannak és túl gyenge vagyok, hogy változtassak?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, gyerekkoromban rendszeresen traumatizálva voltam. Mostmár hogy kiszakadtam a "rossz" családi környezetből, mély depresszióba estem és komplex poszttraumás stressz szindrómám van. Ezekre antidepresszánst szedek. De nem igazán segit, mert mentálisan továbbra is szörnyen érzem magam, ételfüggő vagyok, amitől egyre csak hizok, borzalmasan érzem magam a bőrömben. Ezelőtt alkoholista voltam, vagy túlzásba vittem a gyógyszerek szedését, hogy eltompitsam magamat és érzéketlenné váljak. Folyamatosan azt érzem, hogy kényszeresen valami önpusztitó dolgot kell elkövetnem és olyan kis aranyosak az emberek a "jó tanácsaikkal",de egyszerűen képtelen vagyok megváltoztatni amilyen szemmel az életet nézem. Belekerültem egy spirálba amin csak zuhanok lefelé, és már nincs visszaút. Soha többé nem leszek olyan kis ártatlan, életet élvező ember mint amilyen régen voltam.

2019. jan. 5. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:
61%
Fejben döntsd el, hogy változtatni akarsz ezen. De ne csak úgy ímmel-ámmal döntsd el, hanem vérkomolyan! Aztán pedig győzd le önmagad! Meg lehet csinálni, bár qurva nehéz. Súlyos nyugtató függő VOLTAM, de 5. nekifutásra sikerült letennem. Vért izzadtam, de akkor is végigcsináltam! Nem másokért, magamért. Neked is adva van a lehetőség, hajrá! Én hiszek benned. Mutasd meg a világnak és magadnak, hogy milyen fából faragtak, az istenit neki!
2019. jan. 5. 14:46
 2/3 szántóvető ***** válasza:
55%
terápiás kezelésre van szükséged intézeti körülmények között,más megoldást nem látok.az orvosod nem javasolta a gyógykezelésedet?
2019. jan. 5. 14:47
 3/3 anonim ***** válasza:
5-HTP kapszulát javaslom az antidepresszánsok helyett. Ez ráadásul étvágycsökkentő is, nem úgy mint az antidepik.
2019. jan. 22. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!