Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy változtassak?

Hogy változtassak?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szeretnék segítséget kérni, hogy hogy tudjak változtatni a mostani helyzetemen?

Az egész osztály engem jelölt ki célpontnak, akit mindig piszkálnak. Nincs olyan szünet, illetve óra, amikor ne piszkálnának. Szinte nem beszélek senkivel, mert úgy sem hallgatnának meg, illetve nincs is kedvem. A tanárok is lenézhetnek már, illetve a többi osztály is. Az iskolában idegronccsá tettek, és már annyira túllépték a határt, hogy már kisugárzik az életem minden részére, és beleuntam az életbe.

Elmagyaráztam nekik, hogy anyukám, apukám beteg, sajnálatos módon ilyen szerencsétlen vagyok, és leszarják, csinálják tovább, nem gondolnak bele, hogy ez mekkora stressz így is számomra, plusz, hogy nemrég halt meg a mamám, és tatám...

Sok embertől megkaptam már, hogy rendes, kedves, normális, segítőkész, jófej, humoros, stb. ember vagyok, és mindenkivel kedves vagyok, de akkor miért kapom ezt?

"Amit adsz, azt kapsz." -tartja a mondás.

Ebben az évben is jó pár hajléktalannak segítettem, odaadtam az ételemet, illetve az osztálytársaimnak is, amikor nem hoztak ételt, és inkább én töltöttem el éhesen egy napot, minthogy ők, vagy sulin kívül is volt jó pár eset, hogy például pénzt hagytak el, egy tízezrest, és nemhogy lenyúltam, hanem szóltam a tulajdonosának, stb.

Lányokkal is már képtelen vagyok beszélni, illetve már nem is tartom a kapcsolatot a barátaim 99%-ával. A családdal is romlott a kapcsolatom, és már szinte egész nap csak a gép előtt ülök. A legjobb barátommal próbálok elmenni valamerre, de az sem akar sosem jönni velem sehova, mindig kifogásokat talál, így senkire sem számíthatok már.

Nincs már motivációm, 3-4 órát alszok egy nap, kevesebbet eszek, és év eleje óta 10 kg-ot fogytam, a tanulás rosszabbul megy, szinte csak rossz jegyeket kapok, feszültnek és nyugtalannak érzem magamat mindig, szomorú és mindig lehangolt vagyok, nagyon nehéz koncentrálnom, stb.

Hogy változtassak, hogy legyek boldogabb, mit tegyek, hogy újra legyen önbizalmam, motivációm, és a lányokkal való kommunikáció is menjen, stb.?

18 éves fiú vagyok, és tudom hogy nem látszik a fogalmazásomból, de örülök, hogy ezt is sikerült megírnom.

Előre is köszönöm, további szép napot! :)

2016. ápr. 13. 19:10
 1/3 anonim válasza:

Szia.

Az a kérdésem lenne hogy csináltál valami rosszat hogy mindenki így 'kifogott" mert csak nem fognak ki minden ok nélkül vagyis nem hiszem..ez a korcsoport már nem "tinik"-ből áll hogy csak úgy poénkodjanak..

Mondjuk nem tudom mi lehetett a baj de segíteni szeretnék

Mondanám hogy válts sulit de elolvastam amit írtál és hát nem lenne olyan könnyű..

Állj a dolgokhoz másképp..tanulj ez nagyon fontos, sportol, egyél rendesen és barátkozz másokkal mert akit írtál "legjobb barátodat" ő nem az mert ha az lenne nem keresne kifogásokat!

Nem sokára gondolom ballagás (vagy nem?)

Van már célod hogy hová mész/ mit csinálsz?

Tűzz ki célokat és csak arra koncentrálj

Lányokkal ismerkedhetsz a neten is menj bulizni (ott is ismerkedhetsz)

A régi barátokkal akiket elhanyagoltál kezdj el velük beszélgetni..barátkozz a barátaikkal..legyen élet kedved és tényleg akard azt a változást!

Remélem sikerül!

2016. ápr. 13. 20:25
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem csináltam semmit, talán azért szálltak rám, mert néha-néha odaszóltak, és nem szóltam vissza, vagy nem tudom.

Még 11. osztályos vagyok, és igen, van már célom.

Lányokkal nem tudok, azaz nem merek kezdeményezni.

És megpróbálok változni, köszi. :)

Ha szeretnéd, akkor bővebben kifejtem az egészet privátba. :)

2016. ápr. 13. 23:11
 3/3 anonim válasza:

Lehet ez volt a probléma..

Írj nyugodtan:)

2016. ápr. 14. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!