Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aberráció-e, vagy ő csak egy...

Aberráció-e, vagy ő csak egy áldozat?

Figyelt kérdés

A kérdésem egy itt olvasott válasz alapján fogalmazódott meg, mely probléma már engem is érint.

Súlyos aberráció-e, ha valaki élvezetét leli halott csecsemők-kisgyermekek képeinek nézegetésében? Mi az oka? Lehetséges, hogy saját kisdedkorában történt vele valami? Mesélt nekem, hogy az anyjának ő "becsúszott", nem igazán várták. Szerinte ez a kivetülése az anyja korai érzelmeinek. Valóban lehetséges ez? Vagy tulajdonképpen saját magát gyűlöli?

Sok ilyen tartalmú képet mutatott már nekem a munkahelyen, de én ezektől elborzadok, sőt, sírnom kell. Egyébként sincs oda a gyerekekért, bár bevallása szerint gyakran álmodja, hogy szül egy babát és azt nagyon szereti. Azt viszont nem hiszem, hogy bántana egy gyermeket, egy nagyon bájos, kedves, egyszerű csaj. Kollégám, 20 éves, gyakran beszélgetünk az üres időnkben. Csak komoly válaszokat várok. Köszönöm.

2010. okt. 12. 14:28
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Tudja, hogy baj van vele. Ő maga mondta el így nekem, teljesen elfogadja, hogy szüksége van valamilyen segítségre. Igazából kineziológust mondogatott az utóbbi időben, hogy oda el szeretne menni, de ez idáig erre nem került sor. Elmondása szerint addig nem akar gyermeket, amíg ő nem lesz normálisabb. Mert őt nem szerették, nem várták.

Ezért nagyon sajnálom őt. Meg nem mondaná róla senki, hogy milyen nyomasztó volt a gyerekkora.

2010. okt. 12. 15:40
 22/25 anonim ***** válasza:
Ez a lány szerintem épp azért mondta el neked, hogy segíts neki. Ha tisztában van vele, hogy nem normális, amit tesz, ahogy érez, és tenni is akar ellene, azért mesélhette el ezt az egészet neked talán, hogy 'támogasd az úton'. Az igazság az, hogy míg az unokaöcséim meg nem születtek, én sem voltam túlzottan oda a gyerekekért. De ez, amit leírtál, teljesen kiakasztott. Ahogy korábban már írták, tényleg hátborzongató. Mindenképp profi segítség kéne neki, az ilyen egyedül szerintem nem lehet leküzdeni.
2010. okt. 12. 15:48
 23/25 anonim ***** válasza:
ilyen=ilyet
2010. okt. 12. 15:49
 24/25 anonim ***** válasza:

Profi pszichológus mindenképpen. Lehet, hogy egyedül nem mer elmenni, kísérd el a rendelőbe, segíts neki szakembert keresni...

Azoknak, aki szerint ez tipikus munkahelyi pletykálkodós kérdés:

Látszik, hogy a kérdező segíteni szeretne a munkatársán, szerintem Ti sem tudnátok elsőre, mi a francot csináljatok... szerintem az emberek 98%a kirakta volna ezt a kérdést. Még mindig jobb ez alapján dönteni/cselekedni, mint hasraütéses alapon, nem?

2010. okt. 12. 16:19
 25/25 anonim ***** válasza:
Bizony én is azt gondolom, hogy az emberek igen sok időt töltenek a munkahelyükön ahhoz, hogy ne szemellenzővel közlekedjenek. Nagyon is fontos, hogy figyeljünk egymásra,a kellő tapintattal bárhol segíthetünk. Én összeestem egyszer fényes reggel a buszmegállóban (férjem balesete után 3 hónapra), az öregember aki mellettem állt, meg se mozdult. Szörnyű volt.
2010. okt. 17. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!