Aberráció-e, vagy ő csak egy áldozat?
A kérdésem egy itt olvasott válasz alapján fogalmazódott meg, mely probléma már engem is érint.
Súlyos aberráció-e, ha valaki élvezetét leli halott csecsemők-kisgyermekek képeinek nézegetésében? Mi az oka? Lehetséges, hogy saját kisdedkorában történt vele valami? Mesélt nekem, hogy az anyjának ő "becsúszott", nem igazán várták. Szerinte ez a kivetülése az anyja korai érzelmeinek. Valóban lehetséges ez? Vagy tulajdonképpen saját magát gyűlöli?
Sok ilyen tartalmú képet mutatott már nekem a munkahelyen, de én ezektől elborzadok, sőt, sírnom kell. Egyébként sincs oda a gyerekekért, bár bevallása szerint gyakran álmodja, hogy szül egy babát és azt nagyon szereti. Azt viszont nem hiszem, hogy bántana egy gyermeket, egy nagyon bájos, kedves, egyszerű csaj. Kollégám, 20 éves, gyakran beszélgetünk az üres időnkben. Csak komoly válaszokat várok. Köszönöm.
Az szinte teljesen biztos- gondolom te is tisztában vagy vele- hogy nagyon nem normális dolog!!!Valami nincs rendben,de ezt szakember,orvos feladata megállapítani és kezelni.Segíts az ismerősödön,mert nagyon ijesztő,amiről írtál.Egyáltalán honnan szed ilyen borzalmas képeket?
Meg is mutatja?...Jézusom.
szerintem biztosan aberrált a lány és valószínűleg valami személyiségfejlődési zavara van.
én kifejezetten kerülöm a halott csecsemők látványát, munkámból adódóan előfordul, hogy látok egyet-egyet, de rettentően megvisel. a normális embert megviseli. az evolúció azért "teremtette" a kisbabát szépnek, aranyosnak, szeretgetni valónak, mert teljes kifejlődéséhez kevés a méhben töltött 9 hónap, megszületése után emberi gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy életben maradjon. azért kapta a bájos külsőt, hogy az ember aki ránéz, kézbe veszi gondoskodni akarjon róla és jó érzésekkel viseltessen iránta. EZ a normális emberi érzés.
Biztosan nem áldozat!!! Egy beteg nőről van szó. Bárki, aki "élvezetét" leli ilyen dolgokban az nem normális.
Viszont az előttem szólótól eltérő tanácsot adok. Az ilyen emeberekkel szakembernek kell foglalkozni. Kerüld el nagyívben.
Esetleg említsd meg neki, hogy te ezekkel nem akarsz foglalkozni. Én tuti helyreraknám, finoman.
Én már próbáltam lelki támasza lenni egy ilyen embernek és majdnem rámentem...teljesen magával ragadott a betegsége és sajnáltam, de aztán sikerült kiszállnom.
Én teljesen normálisnak tartottam a csajt addig, amíg ez a gyermek-anya téma elő nem jött nálunk. És azóta még azt is tudom, hogy az interneten MINDEN van...
A 3. válaszolóval egyetértek, valóban nem véletlenül ilyenek a kisbabák.
Igen, mondtam neki, hogy bocsi, de ezek engem megríkatnak, ne mutogasson ilyeneket. Nem üldöz ezekkel, ne értsetek félre, de mostanában ismertem meg őt igazából, és furcsállom ezt a plusz tulajdonságát, miközben egy tök átlagos nőciről van szó, aki még jól is néz ki.
Végezetül szerintem az aberráció jó szó erre, főleg a 3. hsz-ból kiindulva: eltérést jelent a normálistól.
Ma fogunk találkozni estefelé, szerintem megemlítem neki, hogy elmehetne pszichológushoz vagy hasonlóhoz (kihez?). De akor ezek szerint mégis a szellemi fejlődésében következhetett be "hiba".
Megmár bocsesz kérdező, de veled valaki őszintén megoszt valamit, te meg közszemlére teszed, és próbálsz pálcát törni, véleményt felállítani róla, a sok "hozzáértő" beírkálása alapján!
Milyen ember vagy már te is...
Hagyd békén a kollegádat meg a lelki világát is, és melózni járj be ne ismerkedni!
Legtöbben azért járnak dolgozni, hogy pénzt keressenek, legalábbis ez lenne a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!