Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » VA: Végső áldozat! Nem kavart...

VA: Végső áldozat! Nem kavart föl a vége?

Figyelt kérdés

Spoiler!!!

Richelle Mead Vámpír Akadémia utolsó részéről beszélek. Az utolsó két fejezet olyan "jaj de jó Rose-nak de mindenki más -az összes barátja- szív" hangulatú volt. És Adrian szavai annyira igazak voltak. Csak rombolás maradt Rose után. Én szeretem őt, nem vagyok az ellensége, de ahogy elküldte Adriant, és nem törődött Jill-Sydney-Eddie-Robert-Christian és még sok mások sorsával az rossz volt. Meg ez a "magától felgyógyulós, kötelékeltűntetős és rögtön mellette van Dmitrij" olyan erőltetettnek tűnik :S Imádom Gyimkát, és neki szurkoltam, de most mégis bennem van az a rossz érzés, hogy ennek nem így kellett volna történnie. Rose-nak... talán nem kellett volna túlélnie. És olyan rossz, hogy egyáltalán vége van. Szerintetek? Fel vagyok kavarva, valakivel úgy beszélnék erről...

2011. aug. 25. 16:52
 1/2 anonim ***** válasza:

"Rose-nak talán nem kellett volna túlélnie" és ezt hogyan oldotta volna meg az írónő E/1-ben?

"csak rombolás maradt Rose után" de azért Lissa vagy Dmitrij elég sokat köszönhet neki.

"nem törődött mások sorsával" tudod, hogy van ez, előbb mentsd meg magadat, aztán másokat.

"Olyan erőltetettnek tűnik" de ha nem gyógyul meg, nem tűnik el a kötelék és Dmitrij nincs ott rögtön mellette, akkor meg azt mondaná mindenki, hogy "basszus, ez befejezetlen. Kell egy utolsó utolsó rész, amiben rendbe jönnek a dolgok."

"Rossz, hogy egyáltalán vége van" nem tarthat örökké.

"Fel vagyok kavarva" és ha a végén mindenki meghalt volna, akkor kiugrasz az ablakon bánatodban? Ez csak egy fiktív történet oké hogy felkavar egy kicsit, de ennyire...

"valakivel úgy beszélnék erről" nyugodtan. Én például nagyon bunkó vagyok de legalább őszinte. :D

2012. jún. 2. 19:09
 2/2 A kérdező kommentje:

Huh, nem tudom hogy akadtál ide, de mindenesetre mókás visszaolvasni. Ezt akkor írtam ki, amikor tényleg a hatása alatt voltam, mint azoknál a könyveknél, amiket imádok és megrázó a vége. És nem, ha mindenki meghalt volna (mi lehetetlen, hisz Gyimka NEM HALHAT MEG) akkor se ugrottam volna ki :)csak nagyon-nagyon szomorú lettem volna egy-két napig.

Nyugodtan lehetett volna egy Epilógus, amiben már nem E1 van, és akkor az a szép temetés is meglett volna, amit Lissa "megálmodott".

Oké, hogy Lissa meg Gyikma sokat köszönhet, de ha végiggondoljuk, Gyimkán nem segített, mert ha vissza is hozták az életbe (amit igazából Lissa csinált, Rose egyszerűen csak létezett és ezzel odacsalta őt), miatta változott át azzá, ami volt, és így Rose miatt veszítette el a félisten szerepét és jogosan kiérdemelt tekintélyét. Lissa meg a családját adta fel Rose helyett.

Oké, hogy nem tarthat örökké, de te még nem mondtad semmire, hogy kár, hogy nem tart tovább? :P

Amúgy meg visszatérve a végére, a gyógyulóst máshogy is megoldhatták volna. Bármit is mondasz, ez az "azért tűnt el a kötelék meg a gépek hoztak vissza" akkor is erőltetett. Nem kellett volna eltűnnie, ha már életben marad. Mondjuk a köteléken keresztül tartotta őt életben Lissa, és igaz, hogy egy ideig mindketten majdnemhogy szobanövények voltak, de végül (pl. hónapok után) felépültek, és ugyan úgy mindenki happy.

Persze így Mead jobban tudta folytatni a Vérvonalakkal, de a vége.... nah,akkor is! :D

2012. jún. 3. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!