Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kezdünk átmenni amerikaiba,...

Kezdünk átmenni amerikaiba, hogy egyre többen járnak pszihológushoz?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre több embertől hallom ezt, hogy ilyen olyan gondok miatt lélekgondozókhoz hordják a pénzüket. Ok vannak súlyos esetek akiknél tényleg indokolt, sőt erősen ajánlott de szerintem a többség csak pénzért picsog, a helyett, hogy a sarkára állna és rendbe tenné a dolgait.

2023. máj. 3. 10:40
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
100%
Bántsd*
2023. máj. 3. 20:15
 42/57 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, arra nem gondoltál, hogy azok a "gyökerek", akik kicsinálják a másikat, azok otthonról hozták ezt, mert generációról generációra ez ment náluk, ezt a viselkedésmintát sajátították el, és számukra ez a normális?

Nem olyan egyszerű ez az egész, mint ahogy te azt gondolod.

2023. máj. 3. 20:16
 43/57 A kérdező kommentje:
Ok, azt elismerem, hogy vannak dolgok amikhez kell agyturkász. De minél több ember fordul ilyen orvosokhoz annál nagyobb iparágat építenek ki belőle. Nem telik el sok idő és beindul a lehúzásgyár. Tiszta piaci igény kérdése. Sok kis gyökér az orvosi után pszihodokinak megy, mert ott majd gennyesre fogja keresni magát a sok madáron. A kórházakban is ugyan ez ment amíg a kormány végre keresztbe tett a főorvosoknak. Mondjuk nekünk is velük együtt, de ez már más kérdés..
2023. máj. 3. 22:29
 44/57 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológus nem orvos. A pszichiáter az orvos. Egészen más szakterület. A pszichológus lelki problémákat kezel, a pszichiáter mentális betegségeket. Gyógyszert csak a pszichiáter írhat fel. Remélem, ezt a válaszomat nem fogjátok töröltetni.
2023. máj. 3. 22:55
 45/57 anonim ***** válasza:
100%
Miért használsz ilyen szavakat, hogy madár és hasonlók? Miért kell valakit sértegetni csak azért mert nem olyannak gondolod mint magadat? Elsőnek együttérzel legalábbis úgy jön le utána ugyanúgy pocskondiázol, tényleg neked is kéne egy pszichológus. Mert te is ugyanilyen "madár" vagy.
2023. máj. 3. 22:57
 46/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,ne haragudj,de az érzelmi intelligenciád a nullával vetekszik. Sok ember a hozzád hasonlók miatt nem mer segítséget kérni,mert nem elég a saját baja, még a ti cseszegetéseteket is el kell viselnie. Ahelyett, hogy itt drámázol valami miatt, amiről szemlátomást halvány löveted nincs, mert a felszín alá már nem vagy képes nézni, ezt az energiát fektesd valami számodra hasznosabba. Menj el kirándulni, edzeni vagy bármi. Nem azzal van alapvetően a gond, hogy nem hiszel a pszichológusok létjogosultságában, oké,neked nem kell járni. De ezt normális stílusban is ki lehet fejezni és nem sértegetni azokat,akik másképp látják.
2023. máj. 4. 07:10
 47/57 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem látod át, hogy hogy működik az emberi psziché. Hidd el, hogy rengeteget segítene a pszichológus a társadalmon és ha az emberek ráadásul államilag támogatott magasan képzett pszichológusokhoz járhatnának, akkor ki is hullanának azok, akik nem megfelelő szakemberek. Illetve még egy tárgyi tévedést fogalmaztál meg. A pszichológusi diplomához nem orvosi, hanem pszichológiai képzés szükséges, ami nagyon hosszadalmas, hiszen bár az alap képzés csak 3 éves, de azzal senki nem praktizálhat még. Ahhoz, hogy valaki elkezdhessen dolgozni szükséges még 2 év mesterképzés, illetve ezután is csak a specializálódás és egy módszer elsajátítása szükséges és csak ezután válik valaki magasan képzett pszichológussá. Tehát, aki megélhetésből választja ezt a pályát, az biztos, hogy nem végzi el még az egyetemet sem, mert nem lesz hozzá elég kitartó.
2023. máj. 4. 15:08
 48/57 A kérdező kommentje:

47 Ne haragudj de már csak az kéne, hogy állami pszichológusok is legyenek. Értem a szándékot de így még jobban átmosná a kormány az emberek agyát a baromságaikkal. Pont elég a média, hogy rossz irányba tereljenek, nem hogy még a gondolatainkban is turkáljanak.

Egyébként nem sértésnek szántam, de akit levesznek pénzel a semmiért az egy madár.

Másik kommentelő meg együttérzést vár? Mire? Ha mindenki olyan együttérző lenne akkor nem lenne miről beszélni sem. Bocs de nekem már elfogyott.

2023. máj. 4. 15:18
 49/57 anonim ***** válasza:
100%
És te mit képzelsz kérdező, hogy így beszélsz mindenkivel. Ne haragudj már, de itt egyáltalán nem a víz a hülye, ha már ennyire szereted a madaras hasonlatokat.
2023. máj. 4. 17:43
 50/57 A kérdező kommentje:
Már bocs de én sem mondtam senkire, hogy sötét meg ostoba. Elmondtam a véleményem de az ilyen szerencsétlenekkel csak veszekedni lehet. Pont, hogy az ilyen emberfajzatok mint te hiszik magukat felsőbb rendűnek, azzal, hogy megpróbálják idiótának beállítani a másikat! Mert te aztán... jobb ha elkötteted magad, nehogy szaporodj véletlenül is!
2023. máj. 4. 17:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!