Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jól gondolom a terápiát a...

Jól gondolom a terápiát a pszichológusommal?

Figyelt kérdés
Még új nekem ez a terápia dolog. 1x voltam és holnap megyek újra. Nemtudom miről kéne beszélni a terápián. Lehet csak a traumával kapcsolatos dolgokról kéne, de azért felírtam magamnak pár dolgot a mindennapi életből ami történt velem a két alkalom között és úgy gondolom, hogy ezt el kell mondanom és tanácsot kéne kérnem miatta. Jól gondolom?
2023. febr. 23. 15:07
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Aha. Ajánlott magahelyett egy másikat, csak két és fél hónapot kell várni rá.
2023. máj. 30. 11:01
 22/25 anonim ***** válasza:

21

Akkor egy cipőben járunk. Bár én még nem kerestem meg a szakpszichológust, de legalább annyit nekem is várnom kell....

2023. máj. 30. 12:15
 23/25 A kérdező kommentje:
Azóta nagyon lecsúsztam. Abbahagytam a sportot, nem érdekel semmi, nem adok a külsőmre, olyan dolgoktól és helyektől félek amiktől eddig nem, nem eszek mert 173 magas vagyok, 59 kiló és undorítóan dagadt... Lehet ez azért van mert nincs pszichológusom.
2023. máj. 30. 12:34
 24/25 Psycho ***** válasza:
47%

#14! Kérlek mesélj arról, melyik jegyzetelést imitáló, bólogató, félelmetes birka képes Neked pl. kognitív viselkedésterápiát tartani, relaxációs módszereket tanítani, módosult tudatállapotban generált imaginációt előidézni, gondolkodási sémákat átkeretezni, gyermekkori traumákat és/vagy elcseszett szülői mintákat feloldani (és még folytathatnám)?

Nem gondolnám, hogy 1-2 rossz példa alapján egy komplett szakmát meg kellene bélyegezni. Igen, vannak a pszichológiában is pénzéhes kuruzslók. De mondj egy szakmát, amiben nincsenek!

Sajnálom, ha egyesek ilyenbe futottak bele :( De ez inkább a kivétel, mintsem a szabály.

2023. máj. 31. 08:45
 25/25 A kérdező kommentje:

Nálam az volt, hogy diliházba kerűltem öngyilkossági cél miatt. Ott kicsit helyreraktak, kapotam gyógyszereket. Aztán egyszer öszevesztem egy barátommal és onnantól nemtudtam, logy lelki problémáim vannak, vagy én gondolkodok roszul és magamnak csinálom a bajt.

Wz idáig ment, hogy napokig sírtam, elzárkóztam minden ismerősömtől, kihagott a munkámra, nem ettem, időnként kontrolálhatatlanul elkezdtem sírni vagy remegni... A pszichológusnak írtam egy levelet, hogy mivan, felhívott így nem gyógyszereztem túl magam, a terápián meg főleg ő beszélt. Figyeltem, hallgattam, néha közbeszóltam, megkérdezte, hogy mit és hogy érzek, de inkább ő beszélt. Aztán volt egy pillanat amikor közbevágtam, hogy "Basszus ez az! Pont így érzek!". Aztán azóta a terápia után pár nap alatt minden viszaállt a régi kerékvágásba.

Ha csak jegyzetelt volna és anyit mondott volna, hogy aha, már beszedtem volna a gyógyszereim.

2023. máj. 31. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!