Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rettegek,hogy elveszítem a...

Rettegek,hogy elveszítem a pszichológusom?

Figyelt kérdés
2 éve járok egy pszichológushoz és rettenetesen félek,hogy elveszítem minden időpontomra rettegve megyek,hogy mikor rak ki.Mikor mondja,hogy nem tud velem mit kezdeni...Nem szerelmes vagyok belé,de ő az egyetlen ember aki megkérdezi hogy vagyok. Nagyon félek:( neki nem mondhatom ezt el,mert akkor biztos hogy elküld. Üldöztetéses téveszméim vannak lehet azért látom itt is a "veszélyt". Van valakinek tippje hogy lehetne ezt kezelni? Ja és a többi páciensre is féltékeny vagyok és dühös,mert úgy érzem kitúrnak. Nem akarok ilyen lenni:(

2023. febr. 22. 20:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha amit most nekünk leírtál, azt elmondod neki, akkor nem hinném, hogy kirakna téged. Valószínüleg minden nap van ilyen páciense.
2023. febr. 22. 20:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el neki, meg fog nyugtatni. Nem rak ki úgy, hogy nem vagy stabil lelkiállapotban. Csak azt a problémát tudja kezelni, amiről tud. Tett már arra célzást, hogy nem tud veled mit kezdeni?

Mért ő az egyetlen, aki megkérdezi, hogy vagy? Azért kapcsolatokat teremtened kéne, hogy más is legyen az életedben, akivel szóbaállsz.

2023. febr. 22. 20:45
 3/14 A kérdező kommentje:
Sokszor kérdezte már hogy miben segít nekem az hogy beszélünk? Sose tudok rá mit mondani,mert igazából én sem tudom szétvagyok csúszva nem tudom megfogalmazni azt amit szeretnék. Akkor nem fog kirakni ha nem vagyok stabil lelkiállapotban biztos? Az sem baj ha nem tud velem mit kezdeni,de akkor küldjön máshoz(persze jobban szeretnék nála maradni) csak ne hagyjanak magamra megint,mert megőrülök a gondolataimtól. Nem látszik ez rajtam kívülről ezért is félek,hogy elküld miközben egy roncs vagyok
2023. febr. 22. 20:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Legyél hozzá őszinte. Próbáld meg megfogalmazni, mitől érzed magad roncsnak, nem baj, ha makogva sikeredik, mondatfoszlányokból is össze tud valamit rakni, az a dolga. Kezdd azzal, hogy nem érzed jól magad, de nem tudod összeszedetten megfogalmazni. Szoktál neki panaszkodni arra, hogy hogy érzed magad? Mi volt az eredeti ok, amiért odamentél?
2023. febr. 22. 20:59
 5/14 A kérdező kommentje:
Szoktam neki mondani,hogy olyan sivárnak érzem magam mit aki csak létezik,de amint eljövök tőle jön a szorongás és mire megint megyek elmúlik és félek nem látszik rajtam vagy nem érződik ki a beszédemből. Depresszió miatt mentem,de most már skizoaffektív zavar miatt vagyok ott ez nálam téveszmékben jelenik meg nem hallucinálok.
2023. febr. 22. 21:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Klinikai szakpszichológus? Gyógyszeres kezelést nem kapsz?
2023. febr. 22. 21:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Megertelek, Kerdezo. Hasonlot en is ateltem. Kulonosen akkor estem ketsegbe, amikor nem ereztem, hogy jobban meg tudnek nyilni neki, amikor ugy kell kihuznia belolem dolgokat. En egy ido utan elmondtam neki, hogy felek, remenytelennek tart, es egyszer csak azt mondja, hogy fejezzuk be. Mindekozben semmi ilyen rautalo magatartasa nem volt. Sot, kesobb, amikor mar a lezaras fele haladtunk, en kertem meg egy fel evet tole, mert olyan nagy valtozas volt az eletemben, es szuksegem volt az o tamogatasara es objektivitasara. Szo nelkul belement.

Visszatekintve en ebben a sajat megfelelesi kenyszeremet es a kotodesi problemaimat latom. Emiatt is erdemes elmondanod neki, hogyan erzel, mitol felsz.

2023. febr. 22. 22:50
 8/14 A kérdező kommentje:

Klinikai szakpszichológus és kapok gyógyszert is pszichiátertől. Állami és mostanában sok a páciens ezért is félek nagyon.

Utolsó köszönöm,hogy ezt leírtad:). Miből tudtad,hogy már a vége felé jártok mondta? Vagy lehetett érezni? Állami volt vagy magán?

2023. febr. 23. 06:09
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok

Lezaras: 3 evig jartam hozza. Minden ev elejen megbeszeltuk, hogy merre tartsunk. A 3. ev elejen mondtam azt, hogy meg azt az evet szeretnem vele tolteni, es utana meglatjuk, hogyan erzek. Ezt o ugy ertelmezte, hogy a tanev vegeig, nyar vegeig szeretnek menni; utana mar nem. Amikor ez kiderult, akkor kertem meg tole a fel evet, egyreszt mert en maskepp szamoltam, es megijedtem, hogy mindjart vege, masreszt mert akkoriban alakult at az eletem (magas vezetoi pozicioba kerultem), es ebben szamitottam meg a tamogatasa. A vegen meg is beszeltuk, hogy o is erezte, hogy kell meg nekem egy kis ido.

Az utolso evben egyre tobbszor ereztem azt, hogy nekem mar teher a beszelgetes, belefaradtam osszessegeben (mikozben nagyon sokat segitett abban, hogy maskepp tekintsek magamra). Azt olvastam, hogy ha ugy erzed, hogy egy kavezas melletti beszelgetesre hasonlitani, akkor mar lehet zarni :) Nem teljesen ezt ereztem, de megvoltak a jelek, ereztem, hogy eleg volt. Lehet azert is, mert elore megbeszeltuk. Nagyon szepen ki is vezetett a kozos munkabol, az utolso par alkalom mar errol szolt. Tehat nem egyik naprol a masikra fejeztuk be. Nagyon feltem attol, hogyan megyek majd tovabb nelkule, a rendszeres beszelgetesek nelkul, de sokkal jobban viseltem, mint gondoltam.

Maganba jartam.

2023. febr. 23. 06:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Akkor nem sok esély van rá,hogy egyik napról a másikra elküld ugye? Ahj nem tudok megnyugodni
2023. febr. 23. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!