Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rettegek,hogy elveszítem a...

Rettegek,hogy elveszítem a pszichológusom?

Figyelt kérdés
2 éve járok egy pszichológushoz és rettenetesen félek,hogy elveszítem minden időpontomra rettegve megyek,hogy mikor rak ki.Mikor mondja,hogy nem tud velem mit kezdeni...Nem szerelmes vagyok belé,de ő az egyetlen ember aki megkérdezi hogy vagyok. Nagyon félek:( neki nem mondhatom ezt el,mert akkor biztos hogy elküld. Üldöztetéses téveszméim vannak lehet azért látom itt is a "veszélyt". Van valakinek tippje hogy lehetne ezt kezelni? Ja és a többi páciensre is féltékeny vagyok és dühös,mert úgy érzem kitúrnak. Nem akarok ilyen lenni:(

2023. febr. 22. 20:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Az teljesen ellentétes a szakma szabályaival. A pszichológus nem küld el, hanem a klienssel való megegyezésben fokozatosan lezárja a terápiát, mikor már elérte a célját, és nem lesz rá szükség.
2023. febr. 23. 10:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A terápia alatt az ember nagyrészt regresszív állapotban van azaz gyermeki megküzdési stratégiákkal dolgozik. Jelenleg a pszichológus valamelyik szülőd szerepét tölti be, ő figyel rád egy biztonságos közegben, de előhívja a gyermekkori megoldatlanságokat. Azt lehet megvizsgálni, hogyan kötődtél a szüleidhez, testvéreidhez. Ez jelenik meg a terápiás közegben. A legideálisabb, ha szépen lassan tudsz beszélni róla. Ha nem megy írd le, úgy mint nekünk, felolvasni már könnyebb.

Saját magadat ijesztgeted azzal, hogy elküld vagy a többiek kitúrnak. Ezek a gondolatok érzések emlékekből táplálkoznak, ami már megtörtént attól vagy feszült.

Azt írtad "rettenetesen félek, hogy elveszítem,

mikor mondja, hogy nem tud velem mit kezdeni, nagyon félek, ő az egyetlen ember, aki megkérdezi hogy vagyok,

Ja és a többi páciensre is féltékeny vagyok és dühös,mert úgy érzem kitúrnak." Ezek emlékek, általában attól félünk, ami már megtörtént velünk.

2023. febr. 23. 10:09
 13/14 A kérdező kommentje:
Mindenki egyik napról a másikra hagyott el például az előző pszichiáterem is. Megyek az időpontomra és közlik,hogy nyugdíjba ment,de nekem sem ő sem más nem szólt erről. Nagyon szerettem őt is,de egy szó nélkül tűnt el. Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugtatnak,de olyan nehéz a munkát meg a terápiát is összeegyeztetni meg ez a folytonos szorongás,hogy mikor tűnnek el megint egy szó nélkül a körülöttem lévők:/
2023. febr. 24. 18:24
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
13# Ez, amit írtál szakmaiatlan és emberileg is kifogásolható. Ilyet nem tehetne egy pszichiáter, teljesen érthető, hogy szomorúvá tesz.
2023. febr. 24. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!