A pszichológusom folyton az anyagi helyzetemről kérdez, nem pofátlan egy kicsit?
Tudom, hogy ez is egy opcionális téma a terápián, de én például soha nem szerettem a pénzről beszélni másokkal, ebben mindig nagyon távolságtartó vagyok. Szerintem ez annyira magánügy, hogy amennyiben nem beszél az anyagi helyzetéről magától a kliens, akkor senkinek semmi köze hozzá, még a terapeutának sem. Ha kifizetek minden alkalmat időben, akkor ezen kívül szerintem illetlen a pénztárcámban "túrkálnia".
A barátaim között is vannak tehetősebbek, szegényebbek, de egyáltalán nem merül fel bennem, hogy olyan részletekben kutakodjak, hogy hogyan szerzik meg maguknak a pénzt, eltartják-e őket, esetleg dolgoznak-e reggeltől estig.
Vannak emberek, akik szeretnek az ilyesmin csámcsogni, szerintetek kifogtam egy ilyen terapeutát?
Az is lehet, hogy én vagyok a túl konzervatív, de akkor sem helyeslem.
Kérdés, miért? Kapcsolódik ez valahogy a témáitokhoz? Nem egy embert ismerek, akire ráférne, hogy elbeszélgessen egy pszichológussal az anyagiakhoz való hozzáállásáról, az öncélú kíváncsiskodást viszont nem kell eltűrnöd. Ha folytatni akarod vele a munkát, szegezd neki a kérdést, miért rugózik ezen, de ha pofátlannak érzed, az már régen rossz, én biztosan váltanék. A másik dolog, hogy az ő dolga, hogy odafigyeljen rád, nemcsak arra, amit mondasz, hanem arra is, hogy reagálsz arra, amit ő mond. Észre kellene vennie, hogy téged ez a téma zavar, és ha észrevette, tisztáznia kellene veled, ő miért tartja mégis fontosnak. Talán nem a megfelelő szakembernél vagy.
(Egyébként ókonzervatívként nem zavar a téma, inkább azt furcsállom, ha valakinek a pénztárcája a legintimebb testtája, és előbb beszél a lelki problémáiról, mint az anyagi helyzetéről, de mindegy, mert elemi udvariasság, hogy nem vagyunk tolakodóak, erre egy segítő szakma sem jogosít fel senkit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!