Megkérhetem a szakembert, hogy ne adjon diagnózist és csak kezelje a problémáimat/traumáimat?
Mert voltam 3 pszichológúsnál (klinikai) meg egy pszichiáternél. Mind összevissza rövid időben változtatta a diagnózisokat. Rám dobtak az elején egy fals diagnózist, aztán a következő alkalomkor meg már megint más votl a bajom. Én ezt elakarom kerülni, mert frusztrál és úgy érzem, hogy semmit se tudnak. Hogy fogalmuk sincs mi a bajom….
Egyre jobban megy el a bizalmam, pedig olyan sok jó szakemberekről olvastam, könyvet, cikkeket, miegymást, de azokat nem fogom ki. Viszont kell segítség, mert szenvedek
Normális klin. pszichológus meg sem osztja a pácienssel a diagnózist, mert kontraproduktív lehet. Pl. ha egy nárcisztikusnak elmondod, hogy nárcisztikus, akkor abba hagyja a terápiát. Kell egy kis idő, mire már befogadóbb lesz erre az információra.
Amúgy hidd el, a diagnózis senkit sem érdekel (legalábbis a normálisabbakat), az csak egy BNO-kód, ami a biztosítónak kell. A terapeutádnak csakis a javulásod számít, mert nem a diagnózisod vagy, hanem valaki, akinek van valamilyen diagnózisa.
Keress egy olyan szakembert, aki nem fog az első perctől kezdve diagnosztizálgatni, legalábbis nem úgy, hogy számodra is feltűnjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!