Egyedül lehetséges kilábalni a súlyos depresszióból?
Nekem sikerült, de nekem soha nem voltak ilyen beteg dolgaim.
"Halott lányokat nézegetek, elképzelem, hogy hozzájuk bújok."
Basszus, belőled sorozatgyilkos lesz. :(
Esetleg önsegítő könyvek? vagy másik pszichológus, ha már gyógyszert nem szedsz, legalább pszichoterápiába járhatnál
Bennem pl. tartja a lelket Korb: Felfelé a lejtőn című könyve, de sokféle van ilyen, buddhista, tudományos, keresztény verzióban.
Meg vannak önsegítő csoportok is, pl. az aca.hu - sok helyen van csoportjuk
Súlyos depresszióból csak gyógyszerrel lehet kijönni. Pont.
Mondom ezt úgy, hogy 5 éven keresztül próbáltam magamtól, spoiler: nem sikerült.
8-as: de, ez pont a depresszió.
Rosszul tudja a társadalom, hogy mi a depresszió, mert a köznyelvben arra mondják, aki szomorú. A depresszió ennél sokkal több.
Alvászavar, étvágy csökkenés/növekedés, üresség, memóriazavarok, lassúság, testi problémák, emésztési zavarok, alacsony energia, fáradékonyság, levertség, stb.
Ez egy súlyos betegség, NEM lelki állapot. A hangulati zavarok betegségek. Ilyen embereken sajnos nem segít az, ha valaki felvidítja, mert az nem megy. Az idegrendszer működik máshogyan.
Tessék elmenni pszichiáterhez, NEM CIKI. 2023-ban már nem. Van aki cukros, van aki epilepsziás, van aki vérnyomásos, van akinek szervi baja van, van aki nem lát rendesen, van aki allergiás, te meg egy pszichiátriai betegségben szenvedsz. Mindenkinek van valami, csak a pszichiátriai zavarok talán a legkellemetlenebbek.
Ha nem tetszik az a gyógyszer amit a doki felír, akkor kérj másikat. Sajnos lottó, hogy kinek mi jön be. Ezért van több tucat antidepresszáns. Mindenkinek más a szervezete. Van akinek a szertralin jó, van akinek a bupropion, van akinek a trazodon. Aztán van akinek a MAO gátlók jönnek be. Csak meg kell találni amit tolerál a szervezeted és effektív, onnantól meg jól fogod érezni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!