Súlyos depresszió erős antidepresszáns rendszeres szedése mellett?
Bár ehhez szerintem senki nem tud érdemben hozzászólni, mert pszichiáter úgyse jár erre, azért gondoltam próba szerencse...
Szóval 18 éve szedek rendszeresen anafranilt (naponta 2x75=150 mg-ot), mégis súlyos depresszióba estem 2 napja: lehangoltság, folyamatos negatív / öngyilkossági gondolatok, dolgozni is képtelen vagyok, nincs étvágyam, 2 napja nem aludtam semmit, MINDEN, ami korábban örömöt okozott, már nem okoz örömöt egyáltalán... Hogy lehetséges ez? Hosszú évekig depresszió szempontjából nagyon jól voltam, az anafranilt is csak OCD-re szedtem főleg, de most NAGYON előjött a depresszió is, és már 2 napja tart... Emellett szedek még amitrex-et, depakine-t és xanax-ot is, de ha jól tudom leginkább az anafranil az, ami antidepresszáns...
Nagyon meg vagyok ijedve, szerintetek azért van arra esélyem, hogy jobban legyek? Vannak még más gyógyszerek / antidepresszánsok, amik javíthatnak ezen az állapoton?
Inkább írj ide, írj face-n, vagy itt privátban, én szívesen beszélgetek veled. Egyébként én is szarul vagyok, nem vagy egyedül!
Hogy vagy most?
#7: Tudtam most már valamennyit aludni, igaz nem sokat (nem tudom mennyit), meg iszonyatos rémálmom is volt, de legalább aludtam már... Viszont a depi az még mindig nagyon van... :-S Eléggé meg vagyok emiatt ijedve... :-S Te is szedtél / szedsz folyamatosan antidepresszánst, és úgy is szarul vagy?
#8: 39 vagyok, 20 éves korom óta állok állandó gyógyszeres kezelés alatt... SEMMI nem okoz örömöt, ami eddig örömöt okozott... Beszélgetek neten rokonokkal / ismerősökkel / gondozómmal, ezzel próbálom átvészelni a dolgot, a beszélgetés mindig is segített...
7-es vagyok: Undorító, nehéz és pokoli "betegség" ez, teljes mértékben megértelek. Én nemrég kezdtem a gyógyszert, de 1 hónap után már váltottunk, mert pokoli szarul lettem. Nekem generalizált szorongás-disszociatív zavar és pánikzavar a diagnózisom. Nyugtatót néha szedek, a gyógyszer pedig segített egy kicsit, de még mindig nem tökéletes. Mellette járok terápiára.
Pár ötlet...
1., azt írtad, hogy egyszer már voltál depresszió "mentes". ha egyszer sikerült, többször is fog. :)
2., pszichológushoz esetleg nem szeretnél elmenni? nehéz belekezdeni, de nagyon tud segíteni.
3., minden ilyen alap dolog, amiket szoktak mondani: mozgás, egészségesebb táplálkozás, kis rendszeresség, meditálás, zenehallgatás... ezek is nagyon sokat tudnak segíteni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!