Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezzel a szép nagy csokorral...

Ezzel a szép nagy csokorral hova forduljak?

Figyelt kérdés

2019 óta járkálok szakemberekhez. Voltam 3 hónapot pszichiátrián, másfél évig jártam kéthetente terápiára, voltam pár alkalommal 4 másik pszichológusnál meg egy pszichiáternél, és bent voltam 2 hétig bent fekvős csoportos terápián (ennek a covid vetett véget, hazaküldtek mindenkit az osztályról).

Ezeket a diagnózisokat illetve megjegyzéseket kaptam, ha összeszedem mindet:

• F6090 Nem meghatározott személyiségzavar

• F6030 Érzelmileg labilis személyiségjegyek

• F4320 Alkalmazkodási zavarok

• Fokozott szorongás, csökkent frusztrációtűrés

• Önértékelési nehézségek

• Kötődési problémák

• Szorongásos zavarok

• F6080 Egyéb specifikus személyiségzavar

• F3200 Egyhe depressziós epizód

Egy éve ne voltam szakembernél, azóta felfordult az életem teljesen, és egyre rosszabbul vagyok. Új tüneteim is jelentkeztek és régiekre is felfigyeltem, amik tulajdonképpen évek óta velem vannak, de nem foglalkoztam velük, betudtam a fentiek közül valamelyiknek. Tudom, nem kellene magamat diagnosztizálnom, de szerintem joggal állítom ezeket a problémákat.

Minden apró hang zavar, pl. nem tudok együtt enni másokkal, vagy zenét hallgatok közben, felcsesz a hűtő zúgása, szorongást vált ki belőlem az elektronika sípolása. Legalább egy éve folyamatosan szorongok, néha azt sem tudom megmondani, hogy mi az oka, vagy találok magamnak valamit, amin szoronghatok. Pár hónapja pánikrohamok törnek rám, főleg egy-egy stresszesebb esemény után, eddig csak itthon, de múlt hétvégén az utcán tört rám... alig kaptam levegőt, azt hittem kiesik a szívem, szédültem, még szerencse, hogy ott volt velem párom.

Ezek alapján ezekre gyanakszom:

• Mizofónia

• Generalizált szorongás

• Pánikbetegség

Nem szedek gyógyszert, nyugtató hatású készítményeket használok csak. Egyre többször borulok ki, egyre agresszívabb vagyok másokkal, bántom magam, legszívesebben itthagynék mindent, feladnám, inkább meghalnék. Hiába próbálkozok, semmi nem segít, amiről azt gondolom segíthet.

Hova forduljak, merre induljak? Semmi terápia nem segített még hosszú távon. Talán menthetetlen vagyok.

Magán pszichológus rohadt drága, sztk-s nem tudom mennyire telített... Egyik percben jobban akarok lenni minden erőmmel, később inkább feladnám.

2023. jan. 26. 21:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Néhány dolog hozzájárulhat a javuláshoz:

étrendkiegészítők (D+K csepp, Omega 3 kapszula, stb)

rendszeres mozgás, vagy séta

ha ennyire rossz az állapotod, gyógyszeres segítség is szóba jöhet. Én se hittem benne, de segített (SSRI gyógyszer)

van egy étrendkiegészítő, nem gyógyszer, az L-theanine, esetleg azt is meg lehet próbálni (napi 2x100 mg), de csak jobb márkát érdemes venni

és a mentális hozzáállás legalább ennyit vagy még többet számít. Ez úgy fejleszthető, ha olvasol, kikutatsz magadnak egy olyan világképet, szemléletet, ami a nehézségek közt is meg tud tartani.

2023. jan. 28. 20:54
 2/2 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy így van. Én például azt veszem észre, hogy van abban valami, hogy minden fizikai betegségnek lelki eredete van és azt kell kezelni, hogy elmúljon. Javaslom keress rá neten a fizikai betegségek lelki eredetére és nézd meg, rád mi lehet igaz. Ha azt kezeled, enyhülnek fog minden.
2023. márc. 24. 15:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!