Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez idegösszeomlás?

Ez idegösszeomlás?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben több veszteség is ért: meghalt a legjobb barátom, véget ért egy 22 évig tartó kapcsolatom, meghalt a kutyám, jelenleg van egy párkapcsolatom, ami a másik fél miatt instabil érzelmileg, édesanyám pedig súlyosan beteg, nem tudni meddig marad velünk. Ahogy feldolgozom az egyik veszteséget, azonnal jön a következő, és érzelmileg megborít, egyik megküzdési mechanizmusom sem segít. Leterített a bénító, fagyasztó szorongás. Gyakran fáj a fejem, hetente többször sírógörcs, néha pánik roham, és a külvilágnak ebből semmit nem mutatok. Vannak barátaim akik támogatnak érzelmileg, de őket sem akarom túltethelni. Nem tudom, hogy amit megélek, az idegösszeomlás-e?
febr. 4. 10:41
 1/7 anonim válasza:
11%
paranoid🥲
febr. 4. 10:46
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem lassan igen. Irány egy doki.. Kitartás és jobbulas neked.
febr. 4. 11:10
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

Nagy meglepetésemre kiderült, hogy az orvosok szerint nincs idegösszeomlás.

Amikor nekem "idegösszeomlásom" volt, akkor nem tudtam enni és nem tudtam aludni.

El kéne menned pszichológushoz és/vagy pszichiáterhez.

febr. 4. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

"Az idegösszeomlás, idegösszeroppanás a köznyelvben elterjedt, a neurózis különböző fajtáira, azokkal együtt járó tünetekre alkalmazott kifejezés, de nem tudományos fogalom, nem orvosi szakszó. Azt a helyzetet, állapotot jelenti, amikor valaki olyan krízishelyzetbe kerül, amellyel nem tud megbirkózni, nem képes ahhoz alkalmazkodni, nincsenek olyan stratégiái, viselkedési mintái, amelyek azon átsegíthetnék."

[link]

(Tovább lehet olvasni.)

febr. 4. 11:49
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
febr. 4. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:
63%
Ez krízis, krízishelyzet!
febr. 5. 09:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Attól messze van.
febr. 6. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!