Stressz, idegösszeomlás vagy mi lehet ez?
Amit tudni kell: az egyetemen most van a vizsga előtti szorgalmi időszak. Iszonyat nagy a hajtás.
Ma is volt 1 előadásom, és egy zh-m. Jövő héten szerdán zh, csütörtökön 3 zh...stb. Emellett még van 4-5 projekt amit meg kell a sok zh-ra tanulás mellett.
Az órákra be se járok már mert egyszerűen ha beülök órára hányingerem van végig.
Hétvégén volt egy pánikroham szerű dolgom, de az orvos is mondta, hogy csak stressz.
3-4kg már le is ment (pedig sose fogytam stressztől). Étvágytalan voltam napokig alig ettem, most már úgy többet kicsit.
De amióta van ez az időszak azóta ha reggel felkelek hányingerem van, ha eszek egy perecet vagy bármit rosszul vagyok tőle - felpuffadok, kavarog a gyomrom, úgy érzem gyomorsavam van és mindjárt hányok. Buszon is ez a helyzet (pedig nem vagyok utazó beteg) amióta van ez az időszak.
A barátom szerint csak "minden összejött" és, hogy lazítanom kéne és hogy elmúlik minden ha vége ennek az időszaknak.
Valeriana csöppet iszom,ha ideges vagyok... kövezzetek meg de nekem hat.
Hétvégén jön a kiskutyám, barátom szerint majd az kicsit lefoglal a tanulás mellett és jobb lesz.
Hogyan lehet kiküszöbölni azt, hogy ha buszon, körmösnél,órán, bárhol ahol nyugton kell lenni elkap a hányinger? Létezik, hogy ez a nagy hajtás miatt már alapból benne van a testemben?
Nem túl kellemes a hányinger, hasmenés, gombóc érzés😅
21/L
Szia!
A stressz miatt van nagy valószínűséggel.
Lehet keményebb lesz az élet, de ezt is valahogy túl kell élni. Csak az mond ilyeneket, aki életében nem járt egyetemre, vagy valami büfé szakot végzett. Vagy egy csöpp empátia sincs benne.
Nálunk ezen a héten kezdődött a vizsgaidőszak. Már hetek óta pánikolok miatta, mert az 5 év alatt ez állítólag a legnehezebb félévünk, amit tapasztalok is.
Sokáig én is valerianat szedtem esténként (tablettát). De nekem az egy ideje nem hat, szóval áttértem Xanaxra, álmosít egy kicsit, de legalább nem pánikolok/bőgök annyit napközben. (De ha a valeriana bejön, akkor nem ajánlom, mert komoly függőséget okoz.)
A hányingerre/gyomorsavra mindenképp iratnék fel pantoprazolt dokival, az csodákra képes. (Azt is a stressz okozza.)
Kitartást! Egyszer csak vége lesz ennek a félévnek is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!