Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vonzódik egymáshoz a...

Miért vonzódik egymáshoz a borderline és a kapcsolatfüggő?

Figyelt kérdés
Kapcsolatfüggőség alatt itt azt értem: Olyan ember, aki képtelen kapcsolat nélkül létezni, először hősszerelmes, de amint vége egy kapcsolatának, rögtön más karjába szédeleg és ugyanez kezdődik. nem hűséges, mert állandó visszajelzésre van szüksége, ha hanyagolva érzi magát tovább áll másik kapcsolatba, vagy megcsalja a párját. Csak akkor lép ki kapcsolatból, ha biztosan lesz másik.

2022. dec. 31. 13:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
10: csak a butábbakat vagy a naivakat. Egy olyan egészséges személy, akinek magas az érzelmi intelligenciája, jó emberismerő, ha nem is pillanatok alatt, de egy relatíve rövid időn belül meg tudja állapítani, hogy ki nem átlagos.
2023. jan. 1. 21:23
 12/24 anonim ***** válasza:
A borderline fel attol, hogy elhagyjak, a kapcsolatfuggo pedig nem tud egyedul lenni, nagyon leegyszerusitve ez van mogotte. Kotodesi zavarok sajnos. A bordeline-t a kora gyerekkorra szoktak visszavezetni es tizeneves korra alakulhat ki.
2023. jan. 2. 00:09
 13/24 anonim ***** válasza:
49%

Én nárcisztikusként pedig a megszégyenüléstől félek, nem az elhagyatástól ... tehát a Borderline-al ellentétben pont hogy én hagynám el az illetőt, hogy ezt elkerüljem - ellentétes viselkedés ... vagy rákényszeríteném, hogy tegyen az ellen, hogy ne hagyjam el.

Szerintem pont ezért szeretik a nárcikat a Borderline-ok, mert mindent megtesznek, hogy a nárcik ne hagyja el.

2023. jan. 2. 10:03
 14/24 anonim ***** válasza:
33%
Ennél még egyszerűbb a képlet: ha a borderline tud adni jó puncit, pénzt, flattery-t (vagy önbizalom boost-ot), és kényezteti a nárcisztikust, akkor megéri neki maradni. De csak tárgyként tekintenek rá, nem érző emberként, hiszen használják és empátiájuk sincs.
2023. jan. 2. 16:33
 15/24 anonim ***** válasza:
49%

#13 vagyok

14-es, a Borderline-oknak sincs empátiájuk, azonkívül hogy szeretve szeretnék érezni magukat.

Akiktől ezt nem várják el a Bordik, bűntudat nélkül képesek megölni az illetőt, ha nem kedvelik az adott személyt. Míg egy átlag ember meg belebetegedne a bűntudatba, addig egy Bordit nem zavarná a helyzet semennyire.

2023. jan. 2. 16:40
 16/24 anonim ***** válasza:
49%
A borderline néha hiperempatikus, túlságosan együttérző. De az indulataik elrulakodhatnak rajtuk, ezért nem tudják kontrollálni a távolságot, ezért obszesszívek például. Képesek magukat teljesen alárendelni a másik akaratának, csakhogy a másiknak jó legyen.
2023. jan. 2. 16:50
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Lehet kéne nekem valami hülye, de jól kinéző Bordis ... bár szerintem egy bordis ritkán néz ki jól, mert akkor nem kéne félnie az elhagyatástól.
2023. jan. 2. 16:53
 18/24 anonim ***** válasza:

Egy átlagembernek is nehéz elviselni azt a sok érzelmi szükségletet, amit a borderline támaszt a többiek felé, nemhogy még egy empátiahiányos nárcisztikusnak. Előbb utóbb nagyon idegesítene.

Lehet, hogy feltételek nélkül tud szeretni és isteníteni, meg stalkerkedni, de mellette folyamatos érzelmi visszaigazolást vár, állandóan szorong - meg kell nyugtagni, dührohamai vannak, egyik percről a másikra megváltozik a hangulata, egyik pillanatban még békésen vacsoráztok, erre hirtelen elkezd sírni vagy besértődik, és felborítja az asztalt. Extrém módon idegesít, ha valami olyat mondtál, ami neki nem tetszik., vagy amibe belelátja a saját paranoiát (szándékosan úgy forgatja ki a mondataidat, hogy abban elhagyást halljon). Nem éri meg.

2023. jan. 2. 17:09
 19/24 anonim ***** válasza:
Szerintem én nárciként simán bele tudnám magyarázni a dolgokat. :D Mivel eleve tudom, hogyan működik egy Bordi gondolkodása.
2023. jan. 2. 17:12
 20/24 anonim ***** válasza:
A működesmódján nem tudsz változtatni.
2023. jan. 2. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!