Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, hogy segíthesse...

Mit csináljak, hogy segíthessek a ferjem problémájan?

Figyelt kérdés
8 eve meghalt az apukaja 50 evesen a karjaiban.. Júliusban az anyukaja 51 evesen rakban, ami 6 honap alatt elvitte. 2 novere van. Júliusban született anyukaja hala elott 2 nappal 2.kisfiunk..szoval nagyon rosszul jottek a dolgok, nen tudott felhotlenul örülni a gyereknek... Amikor anyukaja haldoklott. Osszetort borzasztoan. De az az ember aki nem beszél az erzeseirol, magaba folytja. Igen fe itt van 2 kisgyerek, es ugy erzem ha itthon van, csak ül es nez ki a fejebol, mindig szomoru, de akar agresszív is, gyerekekkel is.. Ha éppen rossz kedve van. Tudom h anyukaja miatt, neha kibukik belole mikor ezmiatt osszeveszunk. Mivel kb semmit nen lehet vele beszélni sablonos dolgokon kivul. Semmi házastársi kaocsolatunk nincs.. Teljesen elhidegult tolem. Nen tudok neki segiteni, nem fogad el semmit... Szerinte en bolond vagyok, ő a normalis, ha épp meg akarom kerni vmire.. Es kb könyörögni kell, mert annyira nem figyel. Minden nap bánatos, sztem depresszios is. Mondtam menjen el szakemberhez, ha velem nem hajlando semmirol beszelni, de kirohog vagy ordit hogy mondhatok ilyet. Segitsen valaki, mit lehet tenni? Felek egyszer olyat tesz amit nem gondol meg jól.

2022. dec. 24. 21:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
3%

Akkor ne szólj. Csak legyél jelen. Érted miket kérdezek és mondok? Mindenkit abban kell hagyni, amiben van. Ha most szenvedni akar, akkor szenvedjen. Ne akard kontrollálni, meg a "felelősség a család iránt"-al manipulálni. Ez is érzés, amit kimutat. Csak nem úgy, ahogy neked megfelel. Ezen viszont neked kell dolgoznod, nem neki.

Mindig akkor segítünk a legtöbbet, ha nem segítünk, nem magyarázunk, csak empatikusan jelen vagyunk.

Terápián tanultam, ha van valami feszültség, készítsek oda plusz poharakat. Ha készülőben a kitörés, agresszió, adj egy poharat, a kezébe, dobja el, vágja földhöz. Valamin le kell vezetni. Nem tanult agressziókezelést, ezért nem tudja hogyan kell viselkedni. De neked sincs eszközöd, pszichológiai módszertanjaid sincsenek feltételezem, így ahogy te próbálod kezelni, a még nagyobb agressziót válthat ki.

Ezért kellene neked szakember.

2022. dec. 24. 22:18
 22/35 NTBS ***** válasza:
0%
Adj neki időt. Ez egy folyamat. Nem direkt csinálja. Pokoli fájdalom.
2022. dec. 24. 22:20
 23/35 anonim ***** válasza:
28%
Francokat nem direkt csinálja. Dagonyászik benne, hogy ő most hú de áldozat, juj de szenved, rohadt jó ürügy hogy kivillantsa miféle ember igazából. És merem úgy kijelenteni hogy szó szerint a kezem között halt meg az akit mindennél jobban szerettem, hogy nincs mentség arra amit csinál. Nincs mentség az agresszió SEMMILYN formájára egy kicsi gyerekkel szemben. Neked meg kérdező a gyerekeidre kéne gondolni, nem a szörnyeteg csávódra.
2022. dec. 24. 22:26
 24/35 anonim ***** válasza:
0%
Óvatosan és ügyesen be kellene vonni a gyerekekkel való törődésbe, ami a jövő felé fordítaná a gondolatait és érzelmeit. Ehhez persze a házastárs nagyfokú türelme kell.
2022. dec. 25. 11:58
 25/35 anonim ***** válasza:
27%
Fordított esetben, ha a kérdező lenne ennyire durva meg befordult, vajon a házastársa mennyire lenne türelmes vele? Elárulom, semennyire, lelépne, egy hetet se várna. Vagy ha övé az ingatlan, kirúgná a feleségét.
2022. dec. 25. 12:12
 26/35 anonim ***** válasza:
32%
Csak olyasmit tegyél meg másért, Kérdező, amit ők is megtennének érted. A férjed nem lenne ennyire áldozatkész, ő nem viselné el, ha te olyanokat csinálnál, mint ő. Egyesek szerint neked pátyolgatni kéne a férjed, türelmesen bevonni, stb., csakhogy ő nem így tenne fordított esetben, az biztos.
2022. dec. 25. 12:15
 27/35 anonim ***** válasza:
26%
Csakhogy nem befordult, ez kéne felfogni, hanem szimplán egy agresszív tetű, aki ürügyet talált hogy ne kelljen alakoskodnia. Normális ember akkor sem agresszív a gyerekével ha gyászol.
2022. dec. 25. 13:27
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

Olvasd el neki Szent Ágoston imáját! "Ne sírj, mert szeretsz engem"... így kezdődik. (Gyászfeldolgozó szöveg, engem meg szokott nyugtatni.)

Én még 3 évvel is háborgok időnként az anyukám elvesztése miatt (igaz, én 13 éven át ápoltam szinte teljesen egyedül.) Nem mutathattam ki semmit, ami fáj - aztán jött a COVID, ami a társasági eseményeket szétrobbantatta.

Nálam emiatt a COVID miatt kezdett el újra mélyülni a gyász (amúgy kb. két hónap volt az intenzívebb mélység, aztán tudtam kifelé jönni egy vallásos társaságba járva...)

Nálam egy református közösségbe járás heti alkalommal csökkentette a fájdalom mértékét nagyobb intenzítással - plusz a lelkisegély vonalat hívtam. Akkor megnyugtatott, hogy figyeltek rám a duruzsoló hangok mintegy HIPNÓZISKÉNT hatottak az agyamra, hűsítették az Égő Fájdalmat.

116-123, valamint 06-80-610-800

Ha majd nyitva lesznek a hivatalok, JANUÁR 9.-TŐL, érdemes ellátogatni a helyi családsegítő központba, családterápiára. Akár egyedül is elmehetsz a tudta nélkül. Ott majd együtt gondolkodnak Veled.

Remélhetőleg nem kerül a férjed gondnokság alá. Az elég durva következményekkel járhat. Egyenes út lenne a túlvilágra.

Kitartást és Boldog Karácsonyt - utólag is!

2022. dec. 26. 05:18
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

Esetleg még egy ötlet: járjon el bokszolni, az csökkentheti az agressziót! Vagy olyan színes gumikarikát markolgasson, ami a tudattalan által felhalmozott negatív energiákat csökkenti benne.

Dolgozni járni/teljesíteni tud a munkahelyén? Főnökével tudnál beszélni erről a helyzetről, majd, ha vissza kell neki menni a feladatait elvégezni?

2022. dec. 26. 05:22
 30/35 anonim ***** válasza:
32%
Azért kíváncsi lennék, ha egy nő merne ordítani a két évessel, mert ő gyászol, akkor őt is ajnároznák Mint ezt a férget? Nyilván nem, menne az ugatás hogy mekkora rohadék, meg minek szült.
2022. dec. 26. 08:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!