A családom elhitette velem hogy en semmit nem erek, gonosz vagyok es nem lehet szeretni de ha kozel kerul valaki hozzam az ellenkezojet mutatja felem. De nem tudom elhinni mert tonkretettek az onkepemet. Hogyan felejtsem el?
Gonosznak, orultnek, szerethetetlennek gondol a csaladom, el is hitettek velem hiszen csak ezt hallottam toluk hogy en ilyen vagyok.
Viszont barki aki kozel kerul hozzam, legyen az barat vagy szerelmi dolog, mindenki az ellenkezojet mondja, hogy milyen gyonyoru szemelyisegem van, milyen vicces vagyok, szeretheto, megbizhato es joszivu. De nem tudom elhinni, mert a csaladom teljesen belem itatta azt hogy egy forintot nem erek es nem lehet engem szeretni. Hogyan felejtsem el ezt az egeszet? Minden emberi kapcsolatot megszakitok amint eszreveszem hogy szeretnek, mert az van bennem hogy ez nem lehetseges.
Anya azt is mondta mar nekem gyerekkoromban hogy "az a baj veled hogy nem vagy szeretheto". De ennel még durvabb dolgok is voltak.
Nem tudom hogyan lepjek tul ezeken mert az egesz eletem ilyen volt hogy ezt itattak belem.
24N
Hopp, ez elment... 22folyt.
Először is, mindig az a lényeg, ahogy az áldozat értelmez. Ugyanis az ő személyisége az ő értelmezése mentén alakul. A példáid teljesen rosszak, te magad is, már akkor is pontosan tudtad, hogy ez egy-egy indulatból történő elszólás. Egy-egy ilyen semmiféle bajt nem okoz. Itt az eszméléstől kezdve tartó, folyamatosan kapott kritika, bántás, szándékos értéktelenítés hatása a téma, nem az, hogy egyszer azt mondták rám, hogy kukás leszek.
A másik, hogy aki bánt, az pont ugyanúgy tudja, érzi, hogy ő most bánt. Nem értelmi fogyatékos, aki csak úgy rakosgat valahol hallott szavakat egymás után, tudja, hogy mit mond, tudja, hogy mi célból mondja.
Ez a nem tudja kimutatni meg még nagyobb félrevezetés, pont akik állítólag nem tudják kimutatni, ők várják el, hogy feléjük viszont mindenki mutassa ki, őket bizony akkor is tessék szeretni, tisztelni, ha bármit tesznek. És az sem elfogadható, ha valaki azt hiszi, hogy normális a nálam gyengébben levezetni a máshol összeszedett feszültséget, akkor szegény kutyáknak borzalmas sora lenne mindenütt, nála még az ovis is erősebb, valakin meg ugye neki is le "kell" vezetni ha rászól valaki. És a legtoleránsabbnak meg mindig a saját családunkkal, saját gyerekünkkel kell lennünk, mert ott van valódi veszíteni valónk.
21: Azt én is túlzásnak érzem, hogy azonnal szakítsa meg a kapcsolatot a szüleivel, de a személyiségfejlődés szempontjából lényegtelen, hogy a szülő milyen szándékkal mondta, amit mondott.
Ő gyerekként azt élte meg, hogy nem szerethető. Ennyi. Elhitte, és most nem képes kialakítani egy stabil párkapcsolatot.
Nem kell az anyja torkának esnie, nem kell veszekedni, de muszáj elkezdenie átértékelni magában a gyerekkorában hallottakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!