Unokaként kiállhatok a rokonaimért egy bántó és gonosz nagymama ellen?
Nagyon komoly dolgok történtek a családunkban. Nagyon nagy a családunk egyébként, sokan élnek egy városban, sokan külön. Mi elég távol élünk nagymamámtól.
Történt egy halál eset (nagymamám egyik fia), és a nagymamám gusztustalanul a menyét hibáztatja érte, teljesen ok nélkül. Szegény nő már kikészül, mert egy helyen is laknak. Mindenkinél kiverte a biztosítékot, de valahogy senki nem mondja meg a mamámnak hogy állítsa le magát, mert mindenki sajnálja a veszteség miatt, meg mindenki csak legyint rá, mert mindenki tudja évtizedek óta hogy "ő ilyen". Én nekem mint a legkívülállóbbnak a családban más a véleményem, szerintem erre nincs mentség.
Nekem sosem volt vele unoka-nagymama kapcsolatom, nem fűz hozzá semmilyen érzelmi szál, és megmondom őszintén telibesz*rom a fájdalmát, ha ő így viselkedik az amúgyis nagy fájdalomban élő menyével, ezért nagyon elgondolkoztam rajta hogy felhívom vagy írok neki egy nem túl szép üzenetet. Mert viszont én nagyon szerettem a nagybátyámat aki meghalt és a feleségét is...
A családommal nem akarom megbeszélni mert úgyis lebeszélnének, de hatalmas bennem a düh. Engem az se érdekelne ha emiatt nem beszélnénk már soha. Kicsit felgyűlt bennem az is amiket évek óta hallok a gyerekeitől, hogy mennyit áskálódik, és hogy egy ekkora fájdalomban sem bír magával..." Az év anyósa címet" tutira elnyerte.
Szerintetek tegyem meg?
Én egészen biztosan felhívnám és leállítanám. A nagynénédnek is biztosan jól esne mégis nagy fájdalomban is, hogy van aki kiáll érte a családban.
Én azt gondolom, hogy ez a nézzünk félre, mert a mama ilyen típusú gondolkodás a többiek részéről egyszerű árulás a feleség irányában.
#5 igen részben igazad van. A "gonosz" titulust nem ezzel szerezte meg egyébként az én szememben, kb könyvet lehetne írni mennyit furkálódott már a saját családja ellen. Amikről csak én tudok...
Azt meg egyszerűen nem tartom jogosnak, hogy egy olyan embert hibáztat aki nem tehet semmiről és akinek ugyanúgy fáj ha nem jobban, csak mert ő gyászol. Gyászolhat anélkül is hogy mást bántana...
Itt a "kedves nagymama" szerintem mindig is utálhatta a menyét, és most így áll bosszút rajta.
Figyelj, én átéltem borzalmas nagymamát, ha gondolod, írj privátban. Ne süllyedjél le az ő szintjére, hidd el, nem lesz annyira jó érzés, mint az, hogy elmondhatod, nem süllyedtél le a szintjére, jobb vagy nála. Viszont a nagynénédet vigasztald, előtte nyugodtan szidd az öreglányt. Az öreglánnyal is valahogy tudasd,, hogy undorító amit csinál. De ne magadból kikelve, hanem higgadt, hideg stílusban, az sokkal több megnyugvást ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!