Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen mentális betegség...

Milyen mentális betegség lehet ez?

Figyelt kérdés
Szülei korán elváltak, nagyszülei nevelték fel, sokszor egyedül volt. Gyermekként állatot kínzott, és lőtt agyon. Általános iskolában rengeteg probléma: hiányzás, alkoholfogyasztás, dohányzás, betörés, lopás, rongálás, késsel támadt a társaira akik zaklatták, emiatt fegyelmi tárgyalás. Középiskolában zaklatás miatti rendőrségi ügy, felmentették, később zaklatta egy tanárát, de nem történt feljelentés, rengeteg hiányzás, közokirat-hamisítás, alkoholfogyasztás tanórán. Késői kamaszkorban gyújtogatás fordult elő. Napjainkban, igyekszik meghúzni magát, normális emberként élni. Nincsenek barátai, és hosszútávú céljai. Munkahelyeit hamar megunja, sűrűn váltogatja. Ritkán fantáziál erőszakos cselekményekről, és néha dühkitörésekkel küzd.

2022. dec. 9. 21:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Mitől félsz? Milyen hülyeséget csinálnál?
2022. dec. 9. 22:55
 12/27 A kérdező kommentje:
Attól, hogy esetleg felindulásból, vagy megfontoltan kárt teszek valakiben.
2022. dec. 9. 23:17
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem terápiával nagyon jól kezelhető lenen ez neked, főleg mivel tudatában vagy, hogy itt probléma van.

Magánban is komolyabb szakembert kell keresned, nem egy szimpla tanácsadót. Lehetőleg klinikai szakpszichológus legyen.

2022. dec. 9. 23:32
 14/27 anonim ***** válasza:
95%
Értem. Indulatkezelésre kaphatsz segítséget terapeutától, de szerintem ne áruld el, hogy antiszociális személyiségzavarra gyanakodsz, mert egyből elutasíthatják a kezelést vagy még rosszabb, elkezdenek faggatni és vallatni, ami egészen más irányba viszi el a terápiát. Nem mindegy, hogy milyen terapeutától kérsz segítséget.
2022. dec. 9. 23:34
 15/27 anonim ***** válasza:

1-es vagyok megint. Gyerekként miért bántottál, öltél meg állatokat? Élvezel fájdalmat okozni, pusztítani, vagy volt más oka? Láttad ezt valakitől? A mostani fantáziálásaid konkrét személyekkel kapcsolatosak, akik ártottak neked, vagy nem ez számít?

Nagyon sajnálom, hogy a múltad ilyenné formált, de én is úgy gondolom, hogy mivel felismerted ezt magadon és változtatni akarsz, akkor talán van remény. Még akkor is, ha csak a börtöntől való félelem tart vissza. Amúgy ha nem lennének ezek a törvények, társadalmilag elfogadott viselkedések, akkor te mit gondolnál azokról a cselekedetekről, amikről itt írtál?

2022. dec. 10. 21:10
 16/27 anonim ***** válasza:
72%
15: nem a múlt formálta ilyenné, ugyanis minden személyiségzavarnál szükség van a genetikai eshetőségre (amit elmondása szerint a nagyapjától örökölhetett). Ezért van az, hogy hiába bántalmaznak valakit, ha nincs ott a hajlam, nem fog kialakulni személyiségzavar (persze a trauma miatt kialakul más, PTSD vagy depresszió), vagy kialakul a borderline, ha az érintett borderline géneket örökölt át stb.
2022. dec. 10. 21:23
 17/27 anonim ***** válasza:
16: A szociopátiához nem kell feltétlenül genetikai hajlam, vagy legalábbis én úgy tudom, a pszichopaták pszichopatának születnek, eleve baj van velük, a szociopatákat pedig a környezetük, az életesemények formálják szociopatává. Javíts ki kérlek, ha tévedek!
2022. dec. 10. 21:33
 18/27 anonim ***** válasza:
17: rosszul tudod, kell. Ezért van az, hogy két testvérpárból, akik ugyanolyan körülmények között nőttek fel, az egyik borderline a másik antiszociális lesz, vagy az egyiknek nem lesz személyiségzavara a másiknak meg lesz.
2022. dec. 10. 22:10
 19/27 anonim ***** válasza:
Egyébként a pszichopátia más, az egy idegfejlődési zavar, mint az autizmus vagy az ADHD.
2022. dec. 10. 22:13
 20/27 A kérdező kommentje:

"Gyerekként miért bántottál, öltél meg állatokat?"

Talán élvezetből, de nagyon kicsi voltam még akkor, nem sokra emlékszem vissza. Egy szomszéd gyereknél voltam, nekik macskájuk volt, az állat végtagját szorítottam be valamibe, az meg üvöltött fájdalmában.

"Láttad ezt valakitől?"

Még akkor nem, de amint idősebb lettem a nagyapám megtanított lőni, amikor nem volt otthon, hozzáfértem a puskájához, madarakat, és kisebb állatokat lőttem le, ő is ezt csinálta amikor unatkozott.

A nagyapám volt ilyen agresszív mint én, ráadásul súlyos alkoholista is, verte a gyerekét, feleségét. Az exfeleségét meg is erőszakolta állítólag, NSZK-ból meg kitiltották valami bűncselekmény miatt. Mesélték a szüleim, hogy négy éves lehettem, amikor a kutyánk megharapott engem. Büntetésből nagyapám kivitte az állatot valahova, és magára hagyta meghalni. Volt egy eset amikor nála voltam, akkor egy macskát vert agyon, mert felidegesítette.

"Élvezel fájdalmat okozni, pusztítani, vagy volt más oka?"

Igen, az adrenalin szintem is megugrik ilyenkor, de érdekes módon, csak ha nőknek okozzák, ha férfi az elszenvedő alany az nem érdekel.

"A mostani fantáziálásaid konkrét személyekkel kapcsolatosak, akik ártottak neked, vagy nem ez számít?"

Nem ártott, épp ellenkezőleg. Látásból ismerek egy elképesztően csinos lányt, aki mindig mosolyog rám, intelligens, teli van élettel, szinte kitűnik a többi ember közül. Mégis szeretnék ártani neki, mert ez izgat fel. Kerülöm is azt a helyet ahol dolgozik.

2022. dec. 10. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!