Ezek depresszióra utaló jelek vagy valami más mentális problémára utalnak?
Figyelt kérdés
25 éves vagyok, már körülbelül 10 éves korom óta szorongósabb vagyok az átlagnál, ettől függetlenül ezzel sosem volt komolyabb problémám, sok barátom volt és könnyen be tudtam illeszkedni bármilyen társaságba. Mostanra egyedül élek (18 éves korom óta) és megfigyeltem, hogy súlyosbodott ez a szorongásos dolog, múltkor több atrocitás ért ami eléggé megviselt (párommal vita, munkahelyi gondok, anyagi gondok stb) és a semmiből elkezdtem gondolkodni az öngyilkosságon és hogy talán jobb lenne ha nem élnék. Hozzáteszem nem vagyok gyenge ember és a gondjaim átlagos felnőtt gondok szerintem. A gyerekkorom nem volt túl jó, de olyan komoly trauma nem hoszem hogy ért. Nem erőszakoltak meg, nem molesztáltak semmi ilyesmi. Azóta rendbe jöttek a dolgaim, de sokszor eszembe jut az öngyilkosság és olyankor el is sírom magam. A régi barátaimmal hetek óta nem veszem fel a kapcsolatot, pedig keresnek. A szüleimet is kerülöm, az eddig mindig tiszta otthonomat most alig bírom rendben tartani, egyfolytában kupi van és semmihez nincs kedvem és nem értem miért történik ez.2022. dec. 4. 22:48
1/2 anonim válasza:
Nemcsak depresszió jár szomorúsággal, hanem más pszichés állapotok is. Javasolnám egy pszichiáter felkeresését, nem akarok tippelgetni. Lehet olyan trauma is, amire nem gondolsz. Ilyenek például, hogy a méhen belüli időszakban vagy a születés körül jelentkezett problémák, vagy a családban egy titkolt dolog, ami a kimondatlansága ellenére mégis mindig a levegőben volt, stb. Kezelhető állapotok ezek, nem reménytelen, de szakemberhez fordulj.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Már régóta gondolkozom, hogy felkeresek egy szakembert. Csak ha már tényleg belevágok, akkor jó pszichiátert szeretnék, viszont tőlem szeirntem csak kb 300 km-re találnék jót... (szombathelyi vagyok)
2022. dec. 5. 19:45
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!