Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek elmenni dolgozni, mit...

Félek elmenni dolgozni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy félek az emberektől, mindig erős szorongás van rajtam akkor is ha pl. boltba megyek.

Hányinger jön rám, fáj a fejem, nehéz koncentrálni, mert úgy érzem mintha folyamatosan veszélyben lennék, mintha kb. bármikor történhetne valami rossz.

Aludni se tudok rendesen ha stresszes vagyok.

Sajnos egyenlőre csak érettségim van, egyetemet otthagytam amikor prezentációt kellett volna tartani és rosszul voltam, nem bírtam bemenni.

De nem maradhatok így örökké, mert tudom ez senkit nem fog érdekelni ha a boltban fizetni kell, ilyen az élet.

Már azon gondolkozok, hogy az öngyilkosság az egyetlen megoldás, gondolkodok, hogyan tegyem, ha egyszer abba a helyzetbe kerülök, hogy hajléktalan leszek.

Nem tudom mi a megoldás, bárcsak ne lennék ennyire nyomorult, selejtes.

2022. nov. 20. 18:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
17%

18: de hát ha egyetemista voltál, akkor már nagykorú vagy! Tudom, hogy munka nélkül nem tudsz elköltözni...

De mondjuk a neten keresgélhetnél egyszerűbb leírásokat erről a betegségről, és megpróbálhatnád elolvastatni anyáddal. Hogy egyérelművé váljon számára, hogy ez nem hiszti, hanem egy komoly betegség. :(

2022. nov. 21. 11:54
 22/32 anonim ***** válasza:
34%

20: legelőször is hagyj fel az önostorozással! Miért őt teszed első helyre, hogy még ebben a rossz mentális állapotodban is őt félted/sajnálod...???

Magadra koncentrálj, és fordulj szakemberhez.

2022. nov. 21. 11:56
 23/32 A kérdező kommentje:

22:Mert más szülő már rég utcára rakta volna az ilyen semmit érő gyerekét és én ezt érdemelném.

De nagyon rosszul vagyok kB. alig vagyok magamnál de be kell mennem a városba a sok ember közé most attól félek rosszul leszek. Nagy bajban vagyok, na mindegy majd utána nézek szakembernek hátha segít

2022. nov. 21. 12:14
 24/32 anonim ***** válasza:
36%
23: ha így állsz hozzá önmagadhoz, MÉG EGY NYOMÓS ok, hogy azonnal pszichiáterhez fordulj!!!
2022. nov. 21. 12:30
 25/32 anonim ***** válasza:
46%
sajnos átérzem a helyzetedet. Próbáld ki esetleg az ashwagandha tápkieget, állítólag jó hatással van szorongás ellen.
2022. nov. 21. 20:22
 26/32 anonim ***** válasza:
20%
ashwaganda a tudomány mai állása szerint csak a reggeli szorongást csökkenti enyhe fokban, úgy hogy kár ilyen gyógynövényekkel próbálkozni súlyos szorongás esetén
2022. nov. 21. 20:55
 27/32 anonim ***** válasza:
31%

Kedves kérdező! Megértem a gyógyszerekkel szembeni ellenérzésed, de ha nem találsz olyan pszichiátert, aki a gyógyszerfeliráson túl foglalkozik is veled, szerintem felfoghatnád ezt a pszichológus előtti első lépésnek.

Nem vagyok szakember, de a többiekkel egyetértek abban, hogy a te esetedben gyógyszer kellhet. Szükséged lenne terápiára is, de ha nem stabilizálnak előtte antidepressziánssal, akkor talán a lelki állapotod miatt előfordulhatna, hogy a rosszabb időszakaidban nem lennél elég motivált ahhoz, hogy valóban foglalkozz magaddal és fejlődj. Ezért lenne szükség szerintem mindkettőre. Először a gyógyszer, és ha már rendszeresen szeded és segít, akkor lelki munka is. Jobbulást, és ne add fel! Nem vagy egyedül, többen vannak, vagyunk hasonló helyzetben, mint gondolnád.

Nem vagy "semmit nem érő", és nem érdemled, hogy az anyád az utcára tegyen. Segítséget és támogatást érdemelsz, és ha kéred, meg is kapod! Hajrá!

2022. nov. 22. 01:20
 28/32 anonim ***** válasza:
47%
Én is szorongó típus vagyok. Muszáj leküzdeni valahogy. Én sem örültem szakdogánál pl. hogy ki kell állnom mindenki elé, vagy pl a zongorázásnál is izgultam. Viszont engem nem érdekelt annyira hogy mi fog történni. Csak csináltam a dolgaimat, és nem törődtem annyira az emberek véleményével. Kell valamit találni, amit annyira szeretsz, hogy miatta nem érdekel annyira mi fog történni. Nekem a zenélés volt ilyen. Meg akartam tanulni zongorázni, jelentkeztem a zenesuliba, elmentem szépen egyedül. Vagy szerettem volna belekukkantani a suli zenekarába. Jelentkeztem gitárosnak, annak ellenére hogy nem voltam profi. De nagyon szerettem volna hallani a többieket, hogyan zenélnek együtt. A fuvola, hegedű hangját.
2022. nov. 22. 03:05
 29/32 anonim ***** válasza:
75%
Miért lett itt lepontozva midenki??
2022. nov. 22. 18:48
 30/32 anonim ***** válasza:
75%
29: valszeg itt járt egy agyrokkant mínuszoló.... :-D
2022. nov. 22. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!