Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek elmenni dolgozni, mert...

Félek elmenni dolgozni, mert attól tartok hogy egyik munka sem nekem való,béna vagyok, mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Félek az emberektől, és a véleményüktől is, talan emiatt nem merek elmenni dolgozni, mert félek mit gondolnak rolam. Penztartol irtozom, egyszer dolgoztam pénztárban napi pár oraban, ahol nem sok ember fordult meg, mégis minden nap gyomorgörccsel mentem, nehogy elszurjak valamit.

Érettségim van csak, meg két nyelvvizsgam, jelenleg egyetemen tanulok, de nem érzem azt sem, hogy amit tanulok jelenleg nekem való.

Félek mindedentol, mert attól tartok mindenben béna vagyok, nem tudom megtanulni pl mit hogyan kell csinálni egy adott munkánál. Pl adminisztratív munkanal attól tartok, hogy nem tudom majd az adott programot kezelni, pedig meg talán azt a munkát tudom elképzelni magamnak nyári munka gyanánt.

Maximalista is vagyok, ha valamit elkezdek, akkor azt teljes pontossággal akarom befejezni..

Lakásból sem igen mozdulok ki, csak a kutyát viszem le egyszer naponta.

Nem merek elmenni egyedül sehova hosszabb távra, max ide csak a lakasunk elé, ahol nincsenek sokan. Tarsasagom nem igen van, akikkel mehetnek jobbra-balra.

Szeretnék sportot is elkezdeni, hogy fittebb legyek, de nem merek azt sem, mert félek hogy kirohognek és abban is béna leszek.

Mit tehetnék, hogy ne feljek ennyire?

2021. máj. 15. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A problémádat szociális fóbiának hívják!
2021. máj. 15. 16:45
 2/5 anonim ***** válasza:
49%

Majd a tapasztalatok ráébresztenek arra, hogy nem vagy egyedül, alapvetően minden ember ilyen, csak éppen nagy a tulajdonságok szóródása. A valóban buta emberek határtalan önbizalommal tesznek tönkre mindent. Miért tartod negatívnak, ha kiröhögnek ? Örülj annak, hogy másnak örömöt okoztál azzal, hogy kinevethet. Hidd el, hogy minden ember tart a többiektől, mert ez az ősi állati ösztön, hogy az idegentől félni kell, ők ugyanúgy félnek tőled. Ne ilyen dolgokkal törődj, hanem a kutyát vidd le többször naponta, mert az ürítési ingerek visszatartásától megbetegszik a kutya.

Mindent meg kell tanulni és teljes nyugodtsággal vállalni lehet a hibázás lehetőségét, ettől még nem dől össze a világ. Ne féltsd ennyire önmagadat, mert úgy tűnik, hogy inkább lusta vagy, csak ráfogod a szociális fóbiára.

2021. máj. 15. 22:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es,ne haragudj,de rosszul írtad.A szociális fóbia egy betegség,az agyban okoz problémákat.Aki nem élt át soha ilyesmit,annak fogalma sincs mi zajlik egy ilyen problémával küzdőben.Ezért van hogy elfogadni általában elszokták a családtagok,közeli barátok,de megérteni sose tudják.És az tűnik jó ötletnek vagy tanácsnak hogy próbálja vigasztalni az illetőt,hogy nem is ügyetlen,vagy szerencsétlen,vagy ha kinevetik ne vegye fel ezeket,ne foglalkozzon vele.De ez semmit nem segít.Ezt nem tudja az illető irányítani.Ha történik valami,ami a szememben kellemetlen vagy ciki,és más esetleg rosszul reagálja le,tudom hogy nekem nem kellene vele foglalkoznom,de egyszerűen képtelen vagyok erre...tudom mi lenne a helyes,de helyette inkább még felnagyítom a problémát,és még nagyobbat csinálok belőle,mint ami valójában.És igenis egy szocfóbiásban,mikor valamiben hibázik,akkor pontosan összedől a világ...épp azért,mert sokkal nagyobb ügyet csinál belőle mint amekkora valójában a baj.

Kérlek ne mond rá egy olyan emberre hogy lusta,akit egyrészt nem is ismersz...másrészt a betegségét sem ismered,legalábbis megérteni biztosan nem érted meg.

2021. máj. 15. 22:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szociális fóbia. Pontosan ezek vannak nekem is amit leirtál
2021. máj. 16. 09:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Ugyanebben a helyzetben vagyok. Magamat még bnem memtettem ki, így jó tanácsot nem tudok adni..max annyit, hogy a kutyát 2,3 alkalommal vidd le, mert egyszeri séta nagyon kevés.
2021. jún. 6. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!