Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondjam a főnökömnek, hogy...

Elmondjam a főnökömnek, hogy szociális fóbiával küzdök?

Figyelt kérdés
Új munkahelyem van, a kollégáim kedvesek, de nekem, szoc. fóbiásnak ez max. kicsit segít. A szorongásom miatt nehezen tanulom meg a feladat folyamatok lépéseit és nem is nagyon tudok beilleszkedni. Másfél hónapja vagyok ott, a kolléganőim már kiszúrták, hogy valami nem stimmel velem, elkezdtek eltávolodni tőlem, apránként beszólni nekem. Most előszőr a felettesemen is látom, hogy már nem olyan pozitívan áll hozzám, mint kezdetben, tehát ő is észrevehette (vagy szóltak neki), hogy valami nagyon nem oké velem. Mivel őt egy nagyon emberséges nőnek ismertem meg, arra gondoltam, őszintén elmondanám neki, hogy mi a helyzet és hogy folyamatosan dolgozom magamon terepeutával, "csak" hogy értsék, miért vagyok ilyen "befordult, ideges, búval b..ott", kuka meg még ki tudja, minek látnak engem. Ha tudnák ezt rólam, én se idegeskednék azon, hogy mit gondolhatnak rólam, így jobb lenne a koncentrációm és talán nyugodtabb lennék szociális tekintetben is. Attól félek, ha nem szólok, akkor rövidesen kirúgnak, mivel se a közösségben nem nagyon tudok részt venni és a betanulásomban is újra meg újra visszaesek, elfelejtek dolgokat, hibázok, mivel az idegességem miatt nem tudok megfelelően koncentrálni. Ilyenkor van hogy kiakadnak és úgy látom, a türelmük egyre fogy. Persze az is lehet, hogy ha szólok is kirúgnak, de így legalább tudni fogják, hogy nem direkt vagyok csendes és elkerülő, illetve, hogy nem azért tévesztek, mert hülye lennék a munkakörömhöz.

2022. nov. 6. 12:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
Mind a 4 facebook csoport.
2022. nov. 6. 20:21
 22/33 anonim ***** válasza:
Végül mi történt?
2022. nov. 8. 20:49
 23/33 A kérdező kommentje:
Nem mondtam el.
2022. nov. 11. 15:23
 24/33 butusbrutus ***** válasza:
100%
Szia! Én is ebben a betegségben szenvedek. 39 éves vagyok és nem sikerült legyőznöm. Hiába szedek gyógyszereket, pszichiáter, sportolás, küzdök mint állat de nem és nem. Nagyon együtt tudok Veled érezni. Ez egy borzasztó átok ami megnyomorítja az ember egész életét. Aki nem szenved ebben a betegségben az el sem tudja képzelni mekkora pokol így élni. A korábbi munkahelyemen kevesebb lett a munka és úgy intézték a dolgokat, hogy magamtól számoljak le. Hiába dolgoztam fanatikusan. Most munkanélküli vagyok és rettegek új munkahely keresésétől. Ez így nem élet. Legszívesebben ki sem mennék már a szobából, plusz megutáltam az embereket is mert ők váltják ki belőlem ezeket a borzasztó érzéseket.
2022. dec. 1. 10:57
 25/33 anonim ***** válasza:
54%
24-es, a pszichológus nem szerepel a felsorolt repertoárodban. Az kell.
2022. dec. 1. 16:29
 26/33 butusbrutus ***** válasza:
100%
Voltám háromnál is. Mindegyik csak az órát nézte és semleges dolgokról hadovált nekem. Nagyon rossz tapasztalataim vannak. Úgy érzem, hogy csak a pénzre mennek.
2022. dec. 2. 10:04
 27/33 anonim ***** válasza:
56%
Egy megfelelő, képzett pszichológus nem ilyen! Egyáltalán nem hadovál semmiről, mert nem az a dolga. Az órát se nézi úgy, hogy lásd, mert nem a karján vagy a mobilján tartja, hanem a fejed fölött a hátad mögött. Biztos, hogy pszichológusoknál voltál?
2022. dec. 2. 10:44
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Engem a pszichológus konkrétan elküldött, mert nem tud velem mit kezdeni és hogy keressek egy klinikai szakpszichológust. Leírtam neki, hogy a kisvárosban ahol élek egyetlen egy ilyen szakembert találtam, aki nyilván magán, és nekem arra nincs pénzem, mert munkám sincsen, pont a szoc fóbia miatt. Erre pedig már válaszra sem méltatott. Úgyhogy marad a gyógyszer, ami eddig se nagyon segített, de most már meg semennyire.
2022. dec. 2. 13:34
 29/33 A kérdező kommentje:
Én is haaonlót tapasztaltam a pszichológusokkal, hogy inkább túllennének az egészen, nincs türelmük hozzám. Magánba voltam és a 45 perc, ami rendelkezésre áll, nagyon kevés, ráadásul inkább 40, mert utolsó 5 percben már fizetés és a következő időpont kitűzése volt a program. Volt egy kineziológus is, aki valamelyest segített, de ő is nagyon unta a nyűgjeimet, ezért a saját dolgairól mesélt hosszú perceken át az én időmből.
2022. dec. 3. 17:22
 30/33 A kérdező kommentje:
Kedves 24-es, ha valaki normális ember kedvesen hozzád szól, úgymond segít neked bekapcsolódni a beszélgetésbe, az segít neked?
2022. dec. 3. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!